Visste du att kommunismen är framtiden?

Arbetarklassen alltid har kämpat och klasskampen leder fram till en strävan efter socialistiskt samhälle. Men socialismen är bara det första steget på vägen mot det klasslösa samhälle som kallas kommunismen.

Under socialismen finns resterna av klasserna fortfarande kvar och därmed även klasskampen och staten. Staten som fenomen uppkom för flera tusen år sedan i Mellanöstern som ett verktyg för de rika att hålla de fattiga i schack och under socialismen måste en ny form av stat finnas kvar för att hålla kontroll på kapitalisterna. Men när klasserna i samhället med tiden försvinner kommer även staten att försvinna och då lämnar mänskligheten sin förhistoria och utvecklingen fortsätter i det klasslösa samhälle vi kallar kommunismen. Socialismen är alltså en samhällsform i övergången från kapitalism till kommunism.

Tvivlar du på raderna ovan? Ställ dig själv följande frågor. Har nya samhällssystem kommit och ersatt de gamla genom historien? Går vi mot större eller mindre frihet? Är det sannolikt att vi nått något slags “historiens slut”? Inte? Vad skall då ersätta dagens samhällssytem?

(Visited 269 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Visste du att kommunismen är framtiden?

  1. Mfcane

    Vi lever i ett av världens länder där det är minst tydligt för närvarande att systemet går mot sitt slut men Sverige är en liten imperialistisk nation som är experter på både propaganda och på effektiv utsugning av den inhemska och utländska arbetarklassen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.