Invandringen och könsstympning

Författaren Stefan Lindgren går till storms mot invandring och könsstympning i en text på sin sida 8 dagar. Han är känd som författaren till en utmärkt leninbiografi och det är tyvärr en hel del folk som lyssnar på honom invandringsfrågan.

I texten låter han förstå att invandringen måste stoppas eller kraftigt begränsas eftersom den leder till “lönedumpning”. Har Lindgren “dumpat” den politiska ekonomin? Invandringen leder inte till en allmän lönedumpning för alla yrkeskategorier utan endast bland de som utför okvalificerade arbeten. Priset på arbetskraften bland sjuksköterskor, kontorsarbetare, butiksanställda, industriarbetare osv. påverkas inte nämnvärt av invandringen eftersom de som saknar relevant utbildning och språkkunskaper inte kan köpas av kapitalisterna till dessa arbeten. Att driva en politik som handlar om att “Stoppa invandringen” leder bara till att man får de arbetare som man ville “hjälpa” emot sig. Arbetare med utländsk bakgrund dominerar redan de yrken där utbildning och språkkunskaper har liten betydelse och de flesta kommer att avsky de som driver kampanj för att “Stoppa invandringen”. Alltså, “Stoppa invandrings”-politiken leder till splittring och hjälper på det sättet kapitalisterna politiskt. Det blev liksom “Stopp för klasskampen” istället. Många av de som anslöt sig till tengsiaoping-revisionisternas “tre världar”-teori på 70-talet försvarar tyvärr fortfarande borgerlig nationalism och ställer upp med ett reservationslöst förvar av borgarstaten och dess lagar. De borde läsa Lindgrens leninbiografi. Där finns intressant information om internationalism och om hur “lagvidriga” revolutionärer jobbar.

Hur levande är det feodala arvet?

I samma text tar Lindgren upp frågan om kvinnlig könsstympning med anledning av att det enligt medierna har kommit fram att 28 flickor av 30 i en klass var könsstympade. Av detta drar Lindgren slutsatsen “Det måste bli slut på ghettofieringen av Sverige där invandrargrupper klumpas ihop i områden där uppenbarligen svensk lag inte kan upprätthållas.”. Om det är 30 kvinnor i en klass, vad kan det vara för klass? Jo antagligen en intro-klass för invandrare. Könsstympningen sker på landsbygden i halv-feodala länder där en outbildad “barnmorska” skär av könsdelar med ett rakblad innan barnen når puberteten. Svd påstår att det förekommer att folk som bor i Sverige åker till hemländerna och låter göra detta. Tillåt oss tro att det är något mycket ovanligt. De som har lämnat den feodala miljön riskerar i normalfallet knappast problem med myndigheterna i Sverige för att genomföra detta. Om nu någon skulle vilja. Den som kommer tillbaka med “cash” måste inte underordna sig. Det är dessutom extremt normbrytande i Sverige och kvinnorna hatar det. Chauvinister älskar att odla föreställningar om “den andre” som är så otroligt annorlunda än de “upplysta vita”. Tro det eller ej, de flesta är snabba med att lämna gammalt skräp bakom sig.

Lindgren skriver om hur biståndet skall hjälpa till att göra slut på problemet. Brukar imperialisternas bistånd “hjälpa” eller kan det vara så att imperialismen låser samhällen i feodalism och efterblivenhet? Lindgrens medicin dödar patienterna. Vi har inte glömt hur man förstör förtryckande feodala strukturer. Hur var det nu kineserna blev av med traditionen att binda kvinnornas fötter?

Till sist vill vi säga:
Upprätthåll inte Lindgrens “svenska lag” i “gettona”, gör uppror och bryt mot den i det politiska arbetet!
Strejka vilt, måla slagord, limma upp affischer, håll olagliga demonstrationer och sittstrejker osv!

(Visited 177 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Invandringen och könsstympning

 1. Mfcane

  Många faller i den fällan att ta till sig debatten om "invandringen" utan att reflektera om vilka som tjänar på den. Sverigedemokraterna är inga demoner hämtade från underjorden utan ett uttryck från den härskande klassens behov av att bättre kontrollera och hålla nere de understa skikten av arbetarklassen i detta land.

  Den imperialistiska storbourgeoisin styr och det är deras intressen som staten alltid sätter i första hand. Att bunta ihop problem med könsstympning med arbetslösheten på detta sätt är att spela dem i händerna, och vari skulle kopplingen ligga? Var folk råkar vara födda?

  Den svenska lagen är Sveriges RIKAS lag och den upprätthåller de bäst de kan och det kommer alltid vara olagligt att göra uppror mot den.

  Det är och förblir dock rätt att göra uppror!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.