Ola berättar om hur arbetarklassen har det i Sverige

Man kan vara så fruktansvärt ensam i sitt helvete i detta vårt sjuka kapitalistiska knäckebrödssverige.

Har ni tänkt på hur skiktad arbetarklassen är? När man talar med folk som har tillsvidareanställningar på heltid så är det ibland som att de har noll förståelse för “timmisar”, vikarier eller bemanningsanställda. Man talar om problemen och de ser på dig som att du är jobbig och “neggo” och sedan säger de något med innebörden att de tycker synd om “dom där” som om de tillhör en annan klass. Då skall vi inte tala om småborgare som har suttit på en trygg anställning med 30000 i månaden i decennier. För en del av dem är folk med osäkra anställningar några stackare som man på sin höjd har sett på TV. De tror det är långt till botten men botten är i själva verket bara en rationalisering bort.

Här nedan berättar Ola om hur jävligt livet är för många av oss. Det är vi som aldrig annars syns eller hörs. Vi gömmer oss i skammen över fattigdomen och “misslyckandets” stigma och det borgerliga samhället låtsas dessutom som att vi inte finns. Vi är (för dem) det plågsamma skriande beviset för att en revolution är helt nödvändig i dagens knäckebrödssverige.

(Visited 31 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.