Janne “SVT-Goebbels” Josefsson och våldsmonopolet

Kapitalistklassen och dess politiker som styr Sverige har ett problem. En revolutionär organisation har ett växande antal sympatisörer (enligt Josefsson). Särskilt mycket har det oroat dem att fler inflytelserika intellektuella tycks få sympatier för revolutionärerna vars aktioner blir till ett ifrågasättande av statens våldsmonopol. Varje stat upprätthåller ju ytterst sin auktoritet med våld. De som ifrågasätter statens allra heligaste funktion måste givetvis bekämpas till varje pris. Det är här Janne Josefsson och Uppdrag Granskning kommer in i bilden.

Janne Josefsson, Jan Gulliou och Åsa Linderborg är några av alla de har som har gått ut med ett ivrigt försvar för statens våldsmonopol. Man kan förmoda att dessa personer förväntas ha en särskild stark inverkan på gruppen vänsterintellektuella som börjar få “fel” sympatier. Josefssons statliga TV-program om Revolutionära Fronten är verkligen en kraftfull ansträngning för att demonisera revolutionärerna och sätta stopp för en intressant utveckling. Sveriges kanske mest kända journalist tar några väl valda brottstycken ur verkligheten och sätter ihop det till en fasansfull demon. En revolutionär politisk organisation blir till en grupp galna huliganer och kick-sökande medelklasslynglar. En person med samma dödskallesymbol på sig som de nazistiska koncentrationslägervakterna blir till en stackars opolitiskt arbetarkille. En nazistkvinna blir till ett oskyldigt lamm som står upp för sitt land, osv.

SVT:s Goebbels kan inte stoppa samhällsutvecklingen

Fascismen är ett uttryck för ett kapitalistklassens behov av att hantera de allt skarpare klassmotsättningarna. Det finns inget som tyder på att klassmotsättningarna kommer att minska. Därmed kommer fascismen med stor sannolikhet att vinna ökande sympatier hos de härskande och dess medlöpare som kräver “hårda tag” mot det allt mer upproriska “patrasket”. Men fascismen och dess terror föder en motreaktion och för de som drabbas av fascistterrorn kommer Revolutionära Fronten (med alla brister de må ha) alltid vara hjältar. Sympatierna för organisationer som slår tillbaka kommer i det perspektivet att öka och därmed ifrågasättandet av våldsmonopolet. Det kommer ingen SVT-Goebbels kunna ändra på. Janne det är sant att du är inte nazist (som någon sa) men du är nog lika bra som Goebbels på att göra reaktionär statlig propaganda. Så förlåt oss om vi  “hitlar” dig med ett nytt smeknamn. Helt obefogat är det inte. Att göra en nazikvinna till ett offerlamm har i alla fall nog ingen före dig lyckats med på SVT.

Vi skickar denna artikel till Josefsson.

Mer info:
Här uttalar sig personer ur Ung Vänster om frågan.
Här är Arbetarens redaktör i en debatt som han vinner.

(Visited 253 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

7 thoughts on “Janne “SVT-Goebbels” Josefsson och våldsmonopolet

 1. Anonymous

  Hahaha! Är du dum i hela huvudet? Han gjorde också ett reportage om NMR, pucko.
  Det här visar bara att ni har samma tänk som mupparna i NMR, dvs: “Är du inte med mig, så är du emot mig”-tänket.
  Fortsätt ni i er “kamp”. Även om ni lyckas så kommer det sluta som ALLA ANDRA kommunistiska stater som någonsin existerat. Man tycket ju att någon gång borde folk fatta att kommunism inte funkar i praktiken.

  Reply
  • Redaktionen

   Ja vadå om han gjorde ett reportage om NMR? Poängen var ju försvaret av statens våldsmonopol. Ur det perspektivet måste ju också NMR bekämpas.

   Reply
 2. fdr

  Ok, visst ska man stödja RF. Men det är också en sanning att deras "radikalism" aldrig blir något mer medvetet, det stannar vid antirasism. Det är något som "radikala" medelklassbarn också kan ställa upp på.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Uppfriskande med folk som inte är legalister och som har en sansad syn på RF. Inom RF har det under åren funnits olika riktningar och kampen har inte bara vara begränsad till anti-rasim även om det har synts mest i media. Det fanns t.ex. några maoister i Göteborg för flera år sedan om jag inte minns fel.

   Reply
   • Redaktionen Post author

    Vi skall försöka att få fram info om detta men det kan ta lite tid. Skall höra mig för i helgen om det är någon som minns mer om detta.

    Reply
 3. mfcane

  Att använda nazikortet i debatten är måhända lite fuskit 🙂 men nånstans måste man sätta ner foten. Att slå tillbaka nazister är bra.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.