Klassrättvisa i Norge: Släpp Kjell Gunnar Larsen!

Varje stat är en klassdiktatur och i Norge visar kapitalisterna verkligen sitt sanna ansikte när de skickar 8 poliser på morgonen för att hämta aktivisten Kjell Gunnar Larsen och hans fru. Varför skickar de inte ett en kallelse till förhör som är brukligt? Kapitalistklassens kampanj, i vilken polisen fungerar som redskap, startades redan för 2,5 år sedan. De kan väl knappast ha trott att de flera år senare skulle hitta bevis för några påstådda brott? Det hela liknar mest ett vidrigt försök att skrämmas.

I Norge sitter numera Breiviks favoritparti, det rasistiska Fremskridtspartiet (jo politiken att göra “invandrare” till syndabockar är rasistisk) i regeringen och de innehar justitieministerposten. Kjell Gunnar Larsen är kommunist och aktiv i den antirasistiska organisationen SOS rasisme. Man kan bara föreställa sig det klasshat som t.ex. “frampartisterna” känner inför en kommunistisk antirasistisk aktivist. Kapitalistklassen håller för övrigt igång ett veritabelt mediadrev mot kamraterna i Norge och tidningen Dagbladet har fungerat som en motor i drevet. Några personer har i praktiken fungerat som infiltratörer/angivare och sprungit till medierna med sina “avslöjanden”.

Vi har mycket att lära av kamraterna och händelseutvecklingen i Norge och vi kommer att sätta oss ner försöka dra några vettiga slutsatser. Men en sak är säker. Repression fungerar sällan som de härskande tänkt. Några kanske faller men andra går starkare ur striden och fortsätter med än större glöd.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.