KS4 “Hissen”: Folk vill inte och är dumma i huvudet!

KS4 “Hissen” är en lokal förening för boende i Mellansverige.

Ett stort hot har dykt upp för de boende på Hissen. Hotet är så allvarligt att det har blivit något av en snackis. De som aldrig diskuterar politik har plötsligt börjat göra det. Med kniven på strupen så börjar t.o.m. den gamle munken att röra på sig. Hotet är obehagligt men skapar sammanhållning och ett starkt ökat intresse för politiskt arbete.

Folk vill inte!

Nu rör det alltså på sig i “Hissen” men det gjorde det inte för någon månad sedan. En vanlig uppfattning bland folk som arbetat politiskt länge är att det finns ett svalt intresse för politik bland folk i allmänhet. Stämmer detta? Jag personligen tror inte på det. Jag tror det handlar om att man använder dåliga arbetsmetoder. T.ex. om man skall kalla till ett möte. Hur gör man då? Går man och lägger lappar och sedan sitter man och väntar i lokalen på mötesdagen och upptäcker att ingen kommer? Att enbart lägga lappar fungerar inte eftersom nästan alla tycker det är jobbigt att gå på ett möte om man inte känner folk där eller har blivit inbjuden personligen. Istället kan man gå och knacka dörr och prata med de flesta och argumentera för att vi måste hålla ihop och kämpa. Det är något av ett politikens ABC egentligen. Mobilisera personligen genom övertygande argument och engagemang. Det klarar inte en lapp av. En lapp är en bit av ett dött träd med kemikalier på. Det fungerar inte. Låt bli att lägga lappar utan att agitera samtidigt. Lappsjukan skapar bara besvikelser.

Folk är dumma i huvudet!

Ofta hörs uppfattningen att “folk är dumma i huvudet”. Speciellt bland arbetare som jobbar med “kunder” är denna uppfattning vanlig. Men även bland boende i Hissen kommer sådant snack fram ibland. För det första är det helt fel. Folk är verkligen inte dumma i huvudet. För det andra så skapar sådant snack splittring. När det kommer upp kan man förslagsvis säga något i stil med att “Nej jag tycker alla är schyssta här i detta området”. Alla vanliga människor är verkligen schyssta i normalläget. Det finns i alla städer en liten grupp med psykiska problem som inte är schyssta (som man får ha överseende med) och en del folk som i speciella situationer och mot speciella personer kan uppträda på ett trist sätt. Men de allra flesta är verkligen riktigt schyssta mot sina grannar.  Vi måste lita på varandra! (inte på staten och kapitalisterna).

(Visited 36 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.