Meddelanden från redaktionen

Papperstidningen upphör

Vi började att göra papperstidningen Kommunistiska Arbetarkommunen regelbundet efter sommaren 2013. Tidningen kom ut med ett nummer varannan vecka fram till i januari 2014 och skickades ut till en liten skara läsare runt om i Sverige. De sista numrena innehöll studiecirkelmaterial vilket inte var helt lyckat och det var inte tanken från början. Anledningen till att vi skickade ut studiecirkelmaterialet i tidningsform var att vi ville fortsätta ge ut tidningen men inte hade resurser att skriva både studiecirkelmaterialet och artiklar. Studiecirkelmaterialet testas nu i grupp och kommer att omarbetas utifrån de slutsatser som dras i grupperna och läggas ut här på sidan.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Papperstidningen upphör

  1. Redaktionen Post author

    Tackar för uppmuntran, det känns lite trist att sluta göra papperstidningen och det var en viktig lärdom. Det kräver egentligen ganska lite att göra en tidning varannan vecka. Kvalitetén kanske inte alltid var den bästa men det är en utvecklingsfråga. Det som händer när man måste producera textmaterial är att man kommer in i ett slags tidningstänk där man aktivt söker efter uppslag och där läsningen blir mer styrd efter kollektivets behov. Den revolutionära rörelsen behöver många fler duktiga skribenter och de lär inte trilla från himlen, vi måste själva skaka fram dem.

    Reply
  2. mfecane

    Det var lite trist må jag säga men man måste prioritera. Sidan har blivit mycket snyggare och kan säkert fylla en funktion för socialismen. Dock kan det vara svårt att tränga igenom det mediabrus som forsar över folket från kapitalisterna och deras förfäktare inklusive reformisterna men därmed ej sagt att det är omöjligt. Lycka till kamrater!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.