Vem tjänar på terrorattacken i London?

När det sker ideologiskt drivna attentat så bör man först och främst fråga sig vem som tjänar på det eftersom det allmänt talat inte finns någon slump inom politikens område. Det vill säga en lång rad politisk/ideologiska aktiviteter av samma typ händer naturligtvis sammantaget inte av en slump.

Storbritannien, USA, Saudiarabien m.fl. länder har öppet gett massivt stöd till de wahhabitiska “rebeller” som krigar i Syrien och som säkerligen numera utgör en stor av den Islamiska staten. När grupper som tillhör samma rörelse genomför attentat i Europa så blir man nyfiken på vad syftet är. Om Islamiska Statens mål verkligen var världsherravälde så kan man fråga sig hur det hjälper dem att genomföra attentat i Europa. Skulle stödet för dem öka bland muslimer i Europa som de kan involvera i sin kamp? Det kanske skulle fungera bättre att dela ut mat och pengar? Slumpartade massmord som tillskrivs “muslimer” tjänar till att sätta skräck i befolkningen och väcka hat mot muslimer i allmänhet. Det tjänar till att rikta befogat missnöje bort från makthavarna och mot en religiös minoritet. Det tjänar dessutom till att skapa acceptans för en utökning av Storbritanniens påstådda krig mot IS i Syrien som egentligen syftar till att störta Assad-regeringen och minska Rysslands inflytande. Även om man ska vara försiktig med att påstå att ett enskilt attentat är en “false flag”-operation så bör den politiskt intresserade i alla fall erkänna att det är och har varit en helt naturlig del av det politiska spelet i flera hundra år.

(Visited 266 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Vem tjänar på terrorattacken i London?

 1. Leena-Cora Angeleni

  JAG HAR ANMÄLT RSMH LIVET TILL KRIMINALVÅRDEN RÄTTSPSYK ÆILLHAGEN PRECIS SOM HELA VÄSTRA GØTALAND DISTRIKTET. FØR SOM PROFESSOR I ÆMNET PSYKOLOGI SEDAN SLUTET AV 80 TALET SÅ VAR JAG JU ORDFÖRANDE I BÅDE OCK DESSUTOM PÅ KONGRESSEN I SØDERTÆLJE VÅREN 2015

  Reply
 2. Leena-Cora Angeleni

  MY HISTORIA BIGGEST HERO’S IS GOYALTY GERONIMO APACHE CHE IF AND MEDICINEMAN CHE GUE VARA MEDICINE DOCTOR AND REBELL ROSA LUXEMBURG PERHAPS HANNA FROM ARLÖV. HAVE BEEN THERE TO HARD JOB FOR ME I DO LOVE JØSSES GIRLS

  Reply
 3. Leena-Cora Angeleni

  THE ARTWORK IN SILK FROM SPARTACUS 1976. KOCKUMSARBETAREN. HOPE LYDER NOW HANGING IN GOTHENBURG ART MUSEUM. I THINK YOU GOT AN ARTIKEL BY ANDERS MÅNSSON FROM THAT TIME 1975 I DO BELIVE

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.