Ny bok av “maoistprofessorn” Moufawad

Författaren Joshua Moufawad bor i Toronto och arbetar vid York University där han disputerade i filosofi. Joashua delar sitt liv med sin partner, konstnären Vicky och sin dotter Samiya och skriver regelbundet på bloggen MLM Mayhem. Han har tidigare skrivit boken “The communist necessity”. Hans sympatier ligger hos Revolutionary Communist Party of Canada som är ett förhållandevis framgångsrikt MLM-parti.

Den nya boken ska enligt uppgift vara en “filosofisk undersökning av maoismens samtida teoretiska terräng” baserat på antagandet att maoismen inte blev en sammanhängande teori förrän vid slutet av 1980-talet.

Några kritiker:

Detta är en fascinerande och mycket läsvärd bok; även om man inte håller med författarens argument så kommer man ompröva mycket av den retorik som vi tar för givet om maoismen. / Roxanne Dunbar-Ortiz, författare till ett Ursprungsbefolkningarnas historia i USA

Kapitalismen är på väg mot katastrof. Varje seriös försök att ändra historiens gång kräver revolutionär teori. Oavsett om du håller med Joshua Moufawad-Paul slutsatser eller inte, så har denna bok de frågor som vi alla måste ställa. / författaren Gabriel Kuhn.

“Kontinuitet och uppbrott” är Moufawad-Pauls teoretiserande av dagens politiska och revolutionära tänkande. Denna bok ger en ram för att förstå den maoistiska delen i marxismen, som författaren grundar i en utmanande vision om historia och en nödvändigheten av social förändring. / författaren Julian Jason Haladyn

Moufawad-Pauls “Kontinuitet och uppbrott” är ett mycket välkommet försök att få filosofisk klarhet i politiska debatter som alltför ofta lindas kring vaga termer på bekostnad av konceptuell klarhet. Dess centrala tes är att maoismen är en sammanhängande teoretisk utveckling som både fortsätter och revolutionerar den leninistiska teorin och bryter med dess historiska begränsningar, vilket öppnar upp en ny uppsättning av teoretiska möjligheter som till slut rotas i den historiska materialismens vetenskapliga påståenden. Det är en provokativ uppsats, men en som med klarsynthet utforskas av Moufawad-Paul. Detta är en bok som förnyar intresset för historiskt konkreta former av marxistisk teori och producerar en pigg, men ovärderlig debatt om maoismen. Rekommenderas av både praktiska och filosofiska skäl! / Esteve Morera, författare till “Gramscis historicism” och “Gramsci, Materialism och filosofi”

För alla aktivister, antikapitalister, och människor som bryr sig om den antikoloniala kampen. Vackert klart, lägger Moufawad ut de begrepp som vi nästan aldrig får lära oss i våra skolor eller i våra sociala rörelser -begrepp som många har kämpat för att förstå och tillämpa, de begrepp som är nödvändiga för revolution. Placering av verktygen i västerns filosofi understryker betydelsen och behovet av den faktiskt existerande maoismen. Denna bok är tillgänglig och övertygande inom vetenskap, teori, filosofi och revolution. Denna bok kommer precis i tid. I sitt hjärta, är det en historisk materialistisk redogörelse för den pågående revolutionära praxis genom marxism-leninismen och marxismen-leninismen-maoismen uppbrott och kontinuitet . Moufawad börjar sin periodisering och förtydligande av maoismen från den revolutionära teorin i Peru och Kommunistpartiet (maoisterna) i Afghanistan, som kämpar i den globala kampen mot kapitalismen-imperialismen. Och du, eurocentriska akademiska marxist: du har nu blivit varse, du kan inte säga att du inte har fått en uppmaning. / Rachel Gorman, docent i Critical Disability Studies, York University

(Visited 249 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Ny bok av “maoistprofessorn” Moufawad

Leave a Reply

Your email address will not be published.