Varken Ryssland eller Nato

USA verkar ha ett oändligt ekonomiskt-politiskt behov av nya krig och att dikta upp nya påstådda hot. USA:s och andra NATO-länders nuvarande kampanj mot Ryssland har utvecklats till en obehaglig hets av lögner och halvlögner i medierna. I denna situation börjar en del annars vettiga personer ta ställning för Ryssland men en sann anti-imperialism måste naturligtvis ta ställning mot alla imperialistmakter. Även de som är i underläge.

Stormaktshotet mot Sverige

Det verkar faktiskt finnas ett hot mot Sverige men inte på det som det beskrivs i medierna. Trenden i världen är just militär upprustning och NATO rustar just nu upp i Östeuropa. USA har byggt sin första (öppna) militärbas i Polen, de skickar trupper och pansarvagnar till Baltikum (se bild ovan) och skickat soldater till Norge. Ryssland har placerat “lätta” kärnvapen i Kaliningrad som kan nå Sverige (se bild nedan). NATOs ökände Stollenberg (eller vad han nu heter) säger samtidigt:
– Nato söker inte konfrontation. Vi vill inte ha ett nytt kallt krig. Det kalla kriget är historia och borde fortsätta så.

Det är inte Ryssland som placerar trupper på Kuba utan NATO som placerar fler trupper vid Rysslands gräns. Påståendet att Ryssland, med en bråkdel av NATO:s resurser, är ett hot är ett dåligt skämt. Men Ryssland rustar trots allt upp kraftigt. Indirekt är Ryssland dock ett hot. Dvs om NATO provocerar fram ett krig mot Ryssland och använder Sverige som bas så finns det säkert en risk att Ryssland försöker slå ut NATO-installationer och styrkor i Sverige. Kampen måste därför vara att till varje pris hindra att Sverige ansluter sig till NATO och dras in i kriget. Det finns ur folkets perspektiv ingen anledning att överhuvudtaget låta utländska soldater vistas på svensk mark. Det behövs en fredsrörelse som i handling visar att man inte accepterar att Sverige dras in i krigsförberelser mot Ryssland. En del kanske får “dåliga vibbar” av talet om en fredsrörelse men det är inte den kommunistiska rörelsens huvudlinje (al á Chrustjov). Vi kämpar för fred mellan folk och kamp mellan klasser på samma sätt som kommunisterna i Ryssland kämpande revolution och fred genom att avsluta första världskriget.

russian_iskander_missile_ss-26_stone_coverage_in_europe_kaliningrad

(Visited 153 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.