Förändringar på gång

Denna sida kommer inte att uppdateras mera. KF kommer att ha en egen sida som är mer strikt och representerar organisationen. Programdiskussionerna fortsätter på den nya hemsidan. En banner kommer att finnas längst ner på sidan.

(Visited 435 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

18 thoughts on “Förändringar på gång

  • Redaktionen

   Vi kommer att länka till den här i ett inlägg som ligger överst. Enligt uppgift så kommer det att ta ytterligare några dagar innan den kommer upp.

   Reply
 1. John Österberg

  kommer väl sakna kommak men det är väl för det bästa. KF börjar på riktigt bli något och då är det bra med en hemsida som representerar KF i helhet.

  Reply
 2. K

  Kan vara dumt att överge en etablerad plattform och börja om från ruta ett. Vilken analys ligger bakom?

  Reply
  • Redaktionen

   Rekryteringsbasen för föreningen bland redan politiskt aktiva bedöms som liten i nuläget. Det kan ändras men inte förrän vi har en mer slagkraftig organisation. Den nya sidan måste vara mer anpassad för folk mer mindre erfarenhet. Man behöver inte sänka nivån för det men det måste vara tydligare vad vi faktiskt gör i praktiken och vad föreningen står för så att man förstår vad man kan vänta sig om man går med. Vi behöver inte ta upp alla möjliga frågor som kan splittra i onödan. Vi behöver texter där vi lägger tid på att analysera vår egen verklighet och som kollektivet står bakom.

   Reply
   • Ninel

    Helt rätt.
    Tycker att det saknas bra sidor för just det. Problemet är att människor hellre debatterar och kritiserar varandra än att försöka fördjupa en gemensam analys, som kan ligga till grund för en gemensam politik/verksamhet.
    Ta socialistiskt forum, ett tag var jag aktiv där, skrev många inlägg. Men det leder ingenstans, de som är mer aktiva där är indelade i grupper (väldigt få) som reflexmässigt fördömer allt som avviker från vad de redan anser.

    Reply
  • Red

   Trist att sidan försvinner. Det jag gillade var just att den uppdaterades ofta, vore synd om det istället blir en stel plattform för en lien lokalorganisation.
   Fattar att ni vill nå nya grupper. Men det handlar också om att hålla igång det som fungerar, att debattera, skriva ofta osv för att påverka det övergripande samhällsklimatet. Risken är att det bara bli ytterligare en vänsterröst som tystnar.

   Reply
   • Redaktionen

    Är man kommunist om man förblir oorganiserad år efter år? Den som verkligen vill åstadkomma något ansluter sig väl till någon grupp? Vad hjälper det om vi har många läsare om vi inte lyckas bygga en slagkraftig organisation med ett inflöde av nya krafter? Många vettiga intellektuella har många bloggläsare och visst behövs de men de rubbar inte systemet en millimeter.

    Reply
    • red

     Nja, men det går att tänka i flera led. Organisation, ja, men när? Kan vara bättre att verka för att när den väl bildas får stor uppslutning. Jag är vaken gör eller emot att kommak blir KF, men man måste alltid fråga sig vad som gör mest nytta vid varje situation. Känner inte till er storlek osv, men om ni bara är en handfull personer kanske en tidning har större verkan än en kamporgansation som inte har styrka att verkligen agera.

     Reply
     • Redaktionen

      Agera? En person kan göra väldigt mycket. En person kan under en månads tid täcka varenda arbetarförort med affischer. Att vi ännu inte har folk som är beredda att kämpa på den nivån är en annan sak. Det som rörelsen främst behöver är personer som agerar. Folk som gillar att sitta och skriva och samtala behövs också men hela det politiska livet i Sverige är fullt av just den typen av personer. Folk av den andra sorten är det mindre av än så länge.

      Reply
      • Nicke

       Det låter bra. Men frågan är om affisher gör något eller om det bara är et sätt att lura sig själv. Det ger en känsla av att man gjort något.
       Men bryr sig något om en affish?
       Sker mycket oreflekterad verksamhet. Tänk om alla timmar som lagts p meningslös verksamhet istället används till rätt sak.
       Vad är då rätt sak? Ja, det är just det man måste ha analyser, teori och diskussioner för att finna ut.
       Tycker tvärtom vad ni säger. Det finns många som gör en massa, affisherar, demostrerar, går med i olika sågrupper, eller tom slår nazister på käften. Men för vad?
       Vad som behövs, verkligen behövs, är en ärlig diskussion om VAD vi ska göra, varför just det och vad det ska leda till.

       Reply
       • Redaktionen

        Visst bra med diskussion. Glömde skriva “t.ex. affischering”. Det finns vissa självklarheter i fråga om “Vad man skall göra”.

        1. En kärnorganisation måste byggas.
        2. Kärnorganisationen måste delta i klasskampen och i dessa kamper sprida propaganda. Popaganda sprider vi i klasskampen inte utanför den eftersom den då har liten verkan.

        Reply
 3. Stålmannen

  Vore bra med båda. En mer officiell plattform, där det som står är framtaget genom diskussion, konsensus och som alla står bakom. Dels en tidning där det kan tillåtas att vara mer prövande och diskuterande.

  Reply
  • Redaktionen

   Jo det är sant att det redan nu finns ett sådan behov men vi har inte resurser att hålla igång två sidor. Detta kan dock ändras snabbt så vi får se vad som händer under det kommande året.

   Reply
 4. förorts folkkrig

  Är det ändå inte bra att ha en webbtidning där olika åsikter kan framföras? Tycker annars det är bra att KF skaffar en separat hemsida med mer officiella saker.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.