Sveriges syrienbistånd går till jihadister

Riksdagspartierna var för några år sedan rörande eniga om politiskt och materiellt stöd till “rebellerna” i Syrien som sedan blev ISIS. Stödet till jihadisterna har inte upphört utan fortsätter genom Syrian Recovery Trust Fund (SRTF) som bl.a. startades av USA som är den drivande kraften i kriget.

SRTF:s verksamhet utgår från turkiska Gaziantep nära gränsen mot Syrien. Sverige har skänkt 40 miljoner till SRTF och har fått en plats i SRTF:s styrelse. Initiativtagare till SRTF var den syriska oppositionskoalitionen tillsammans med USA, Tyskland samt Förenade Arabemiraten och Turkiet.

Ahmed Jarba som var ordförande i SRTF gick tillsammans med jihadiststyrkor in i staden Kassab våren 2014 och drev 2000 invånare på flykt.

Ursprungskällan är Proletären. Läs även här.

 

(Visited 198 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.