Rikta raseriet mot Djursholm

När man skriver om “hårdnande attityder” i Husby spelar det ingen roll om det gäller homofobi, feminism eller religiositet: Folk nappar. Därför är det ingen slump att Per Pettersons debattartikel (Expressen 5/6) och SVT-intervju om homofobi i Husby får det överväldigande positiva mottagandet den fått på sociala medier. Den bekräftar och underblåser ett redan befintligt narrativ av Husby, av orten i stort, som farlig och antidemokratisk. Homofobi finns överallt i Sverige, och om en företeelse är konstant, måste man syna de bakomliggande orsakerna när det plötsligt blir en riksnyhet.

I en tid där den uttalade rasismen, och i synnerhet islamofobin, inte bara kan avgränsas till ljusskygga falanger, utan bereds utrymme på de mest väldoftande ledarsidor måste man läsa Petterson i denna kontext.

Läs mer här: http://www.expressen.se/kultur/vi-maste-integrera-djursholmsborna/

(Visited 165 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.