De arga ropen hördes inte på TV

Den 6 september så hölls det en stor manifestation för asylmottagande på Medborgarplatsen i Stockholm. Det var cirka 15 000 (grymt!) deltagare i det kyliga regnet och det var en mängd olika organisationer som deltog, allt från MUF till Socialistiska Partiet och KP/RKU.

Det fanns även en mer radikal latinamerikansk grupp som sjöng internationalen på spanska och skrek “Viva el socialismo! Abojo el imperialismo!”. Men det var inte så att olikartade grupper fick hålla tal. Det var endast riksdagspartiernas ungdomsförbund (exklusive Ung vänster) och andra politiska grupper. En del talare har ju en minst sagt hycklande inställning och “blod på sina händer” om så vill. De har ju t.ex. backat upp “rebellerna i Syrien” (läs: ISIS) och står bakom en migrationspolitik som i många stycken (oavsett vad folk tror) är brutal.

Även den “store arbetarledaren” Stefan Löfven var på plats för att vinna några politiska poänger. När han inledde sitt tal så var det enda man kunde höra att folk skrek: “klassförrädare!”, “hycklare” och “Kamp mot stat och kapital, ingen människa är illegal”. Men medierna ville förstås inte visa att det fanns folk som hatar makthavarna, istället så använde de sig av ljudet direkt från mikrofonen så att man inte kunde höra ropen på TV.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.