Klassfest utan arbetare

En fest för arbetarklassen utlovades på Slakthuset vid Globen i Stockholm. En lång lista med reggae och rap-artister var spikade till evenemanget som hölls ikväll.

2015-08-30 01_00_26-20150829_171558.jpg - Windows Photo ViewerLO som festens hemliga gudfader
Vem ordnar i dessa dagar en påkostad “fest för arbetarklassen”? Jo det gör Bygggnads/LO. Upplägget och layouten var inte alls “sossig” så undertecknad kunde aldrig ha trott att de låg bakom. I ärlighetens namn så skall det sägas att jag inte kan svära på vem som var organisatör men material från LO/Byggnads var nästan det enda politiska material som fanns på bokborden och deras affischer var de enda som hängde i lokalen och de gör dessutom reklam för evenemanget här. Att försöka stärka klassmedvetandet genom ordna särskild festival på detta tema och som många artister ställer sig bakom är verkligen positivt. Men vad skall sossarna i LO göra med ett stärkt klassmedvetande? Få fler att betala in pengar till ombudsmannamaskineriet så de kan hindra strejker och förhandla åt oss bakom våra ryggar?

2015-08-30 00_59_53-20150829_164449.jpg - Windows Photo Viewer

 

 

 

 

300 spänn var 200 för mycket
Det var inte mycket folk i de stora lokalerna. De flesta var på taket där man kan vistas gratis. Varför det inte var så mycket folk på festivalen kan bero på olika saker men 300 kr är nog för mycket för den unga publik som artisterna som spelade har. 20-30 pers på varje spelning kan inte har varit helt optimalt. När en av artisterna började peka på och räkna upp alla artister som hon kände som stod i publiken så insåg man att hur illa det var ställt. Om vi var 20 i publiken och 10 var hennes artistvänner så blev ju hela evenemanget som en slags internkväll för unga artister.

Proletärkultur
Först ut under festivalen var “Kvinnliga situationen” från Malmö. En lång svart tjej i kavaj lyfte hela bandet och de lyfte dessutom flera viktiga frågor om utbrändhet och kvinnoförtryck. Mekk my day var en riktigt medryckande och jag längtar redan efter att höra dem igen. Om de var politiska han jag dock aldrig uppfatta. Beri är sjukt charmig och snabb och från Väsby men hon saknar ett vasst budskap. Det gjorde dock inte Diegojah som är en riktig underhållare och som spydde ut ett skönt hat mot alla småborgare som tjatar om tiggarna. Hans syster Tiffany K  var mäktig på scen och hennes nya låt “Pulla” kommer nog ingen glömma, “Två fingrar i luften!”.

Arvid Ådalen

2015-08-30 01_02_27-20150829_215207.jpg - Windows Photo Viewer 2015-08-30 01_00_42-20150829_171604.jpg - Windows Photo Viewer

(Visited 180 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.