Behrang Kianzad har rätt!

Allt fler traditionell borgerliga skibenter har som bekant börjat överta SD:s verklighetsbeskrivning om “hotet från muslimerna” aka “de skäggiga skuggorna i förorten”. I den svenska chauvinistiska kulturen som de representerar ingår det att tillskriva kvinnoförtrycket till “den andre”. Journalisten Behrang Kianzad sätter kvinnoförtrycket i ett sammang och var helt berättigat förbannad när ämnet debatterades i Debatt. 

“Varje år slås cirka 20 svenska kvinnor ihjäl av en närstående man. På 20 år blir det 400 mord. Hur många av dessa mord kan egentligen sorteras under tankefiguren hedersmord? Fem? Tio? Ingen vet.

Få har ansträngt sig för att undersöka detta på ett seriöst sätt. Trots miljoner och åter miljoner av staten och kommuner till aktivistgrupper för att bekämpa hedersförtrycket.

Aftonbladets granskning om män som slår ihjäl sina kvinnor är ett lovvärt projekt. När en etnisk svensk man slår ihjäl sin fru eller ex-flickvän, då är det fråga om “svartsjukedrama”, “familjetragedi”, “alkoholism”. När gärningsmannen har annat etniskt ursprung, ja, dårad är det “hederskultur” och “vi måste prata om det”.

(Visited 306 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Behrang Kianzad har rätt!

  1. Nils

    Men det slås klart ihjäl fler män än kvinnor osv…. Tycker att detta är ett sätt att förleda från viktigare frågor. Borgarna, deras media och offentligasamtal älskar att tala om kön, sexualitet, etnicitet, religion osv. Klass talas däremot väldigt lite om.

    Reply
  2. Tore

    Behrang Kianzad är en total rövhatt och om ni tycker att han hade “rätt” så tillhör ni samma kategori.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.