100 afrikanska städer som förstördes av européerna

Mawuna Remarque Koutonin. När turister besöker Afrika söder om Sahara, undrar de ofta: Varför det inte finns några historiska byggnader eller monument?”

Anledningen är enkel. Européerna har förstört de flesta av dem. Vi har bara kvar ritningar och beskrivningar från resenärer som har besökt platserna innan de förstördes. På vissa ställen är ruiner fortfarande synliga. Många städer övergavs när européerna kom med exotiska sjukdomar (smittkoppor och influensa) som började sprida sig och döda befolkningen. Ruinerna från dessa städer är ofta dolda. I själva verket är den största delen av Afrika historia fortfarande dold under marken.

Läs mer här.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.