PRESSMEDDELANDE: Trots väntande hemlöshet så vräks 35 barnfamiljer i Tensta

Vi uppmanar alla att åka dit och göra vad som krävs för att sätta stopp för vräkningarna.
Demonstration måndag 29/6 kl 14-16, Tensta torg.

150626. Pressmeddelande från Voice of Tensta m.fl.

Tisdag den 30 juni vräks 35 flerbarnsfamiljer från sina lägenheter i Tensta utan att ha någonstans att ta vägen. Familjerna är sen 2,5 till 4 år tilllbaka hyresgäster hos Svenska bostäder och har bott med korttidskontrakt, som förlängts tre månader åt gången.

Vräkningarna medför stora konsekvenser för familjerna som under de år de bott i lägenheterna hunnit etablera sig i skolor, grannskap och arbetsliv. Trots flera år i bostadskön hos Svenska bostäder har familjerna haft svårt att hitta nya bostäder, på grund av regler för trångboddhet och höga inkomstkrav.

Både lokalpolitiker och Svenska bostäder har uppmanat familjerna att lämna sina bostäder den 30 juni, utan att erbjuda några alternativa boenden.

Mamman i en av familjerna som vräks är förtvivlad:

“Vissa av oss har till och med erbjudits att köpa förstahandskontrakt svart av Svenska bostäders representanter. Och dom sa samtidigt att om vi inte hittar boende så kan kommunen ta mina barn. Det här borde vara olagligt”.

(Visited 180 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “PRESSMEDDELANDE: Trots väntande hemlöshet så vräks 35 barnfamiljer i Tensta

 1. Röding

  Men vad är det officiella skälet? Något måste de ju ha angett. Sen är det ju riktigt grisigt hur man behandlar människor. Är ju ett tydligt exempel på klasspolitik, för inte tillhör de drabbade en välbärgad medelklass. Nej, är alltid fattiga som utsätts.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Det officiella skälet är att husen skall renoveras och att det står i avtalen att folk inte har någon rätt att bo kvar om hyresvärden väljer att säga upp avtalen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.