Kämpa för en ockupationsvåg

Den 17 juni så försökte polisen vräka Högdalen Folkets Hus. Vi kom till stöd för ockupanterna och det blev en protest mot vräkningen utanför polisens tejp.

Det var en del folk där och alla var arga på grund av polisens försök att vräka dem. Vi satte upp en flagga med hammaren och skäran och den tycktes vara omtyckt av folket där och även anarkisterna verkade uppskatta den.  Det var några kvar i huset och på taket när vi kom. Dom på taket viftade med en t-tröja där det stod “smash fascism”. Många var upprörda när polisens gick in och tyvärr så krossades ockupationen. Men dom har uppmanat folk att ockupera i hela Stockholm och kämpa för att skapa en ockupationsvåg så kampen kommer säkert att leva vidare.

2015-06-19 08_06_46-6 - Windows Photo Viewer 2015-06-19 08_07_07-8 - Windows Photo Viewer 2015-06-19 08_07_18-5 - Windows Photo Viewer

(Visited 163 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

5 thoughts on “Kämpa för en ockupationsvåg

 1. förorts folkkrig

  Sveriges anarkister är nog dom sämsta i världen! I andra länder i Europa så slåss dom mot poliser och deltar i kravaller, men i Sverige känns det typ som att det bara är anarko-pacifister… Jag var också där i Högdalen när dom vräkte ockupanterna, och det enda som anarkisterna gjorde var att spela trummor. Såg dessutom folk som hade jackor med anarkist A:et som krossade ett gevär.

  Reply
  • Skinny Mao

   Jadu, dom är ju fett dåliga jämfört med många andra länder. Men Jag skulle ändå säga att de har en bättre analys av den borgerliga staten, säkerhetspolitik och bruk av våld än gamla kp-revisionister.

   Reply
  • Redaktionen

   Är inte bra att hacka på de som gjorde aktionen när de är 100 ggr bättre än vi är på att göra aktioner. Det finns mycket bra folk där som vi måste snacka med. Att antagonisera med dem som du gör låter som “du vet vem” och det leder till isolering. Läs lite om Maos tankar kring ödmjukhet.

   Reply
 2. Pingback: Krönika #442. Postkonsten och postsexualiteten. | Konst & Politik

Leave a Reply

Your email address will not be published.