NATO-anhängare skrek som stuckna grisar på anti-fascistdemon på Sergel

En ett par hundra personer dök upp på Sergels Torg för att demonstrera mot USA-alliansens nazistkupp i Ukraina. Med en frontbanderoll förklarade arrangörerna sin syn på läget:

2014-03-15 20_36_29-Microsoft Office 2010DEMONSTRATION MOT FASCISMEN I UKRAINA.
Vi känner oss tvugna att hålla en demonstration mot nazismen och fascismen i Ukraina. Det har genomförts en militärkupp i Ukraina som har lett till att makten har hamnat i händerna på nynazister. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma nazistregimen som har kommit till makten i Ukraina. Vi kräver att USA:s regering slutar upp med att finansiera nazisterna i Ukraina.

Enligt den amerikanska utrikesministern (hon är “assistant US secretary of state” -red), Victoria Nuland, så har USA spenderat omkring 5 miljarder dollar på den s.k. “demokratin” i Ukraina. Nazisterna har kommit över tusentals vapen från militära förråd i Ukraina. Vi kräver att FN, EU och USA:s regering tvingar nazisterna att lämna tillbaka sina vapen. Majdans representanter (Majdan är det stora torget där demonstranterna samlades -redaktionen) tvingade Verchovna Rada (parlamentet i Ukraina) att upphäva en lag som förbjöd fascist- och nazistpropaganda i Ukraina.

Den nazistiska regeringen i Ukraina har bannlyst Regionernas Parti och Ukrainas Kommunistiska Parti. Vi kräver att FN, USA:s regering och EU skall fördöma det nazistiska förbudet mot oppositionspartierna i Ukraina. Den nazistiska regeringen förbereder ett folkmord på det ryska folket. De har instiftat en rad lagar som riktar sig mot det ryska språket i landet. Nazisternas (“Högra sektorn”) slagord är “Ukraina för ukrainarna”. Vi kräver att politikerna i USA, EU och FN skall fördöma nazistregimens förföljelse av människor p.g.a. av deras etniska och språkliga tillhörighet.”.

Kommunistiska Arbetarkommunen ställer sig bakom andan i ovanstående text och vi är (precis som säkerligen arrangörerna) medvetna om att USA/EU aldrig kommer genomföra dessa krav eftersom de är skurkarna i dramat.

2014-03-15 18_51_23-20140315_170455

En kille hade en “Kämpa Showan”-banderoll på sig. Showan är som bekant en av de vänsteraktivister som höggs ner av nazister förra lördagen i Malmö.

2014-03-15 18_53_49-20140315_165457

2014-03-15 18_48_58-20140315_172240

2014-03-15 18_52_40-20140315_170245

2014-03-15 18_53_18-20140315_165640

En grupp om ca 10 förmodade NATO-anhängare dök upp med plakat om att det egentligen är Putin som är nazist och plakat med texten “Make Love, not War”. Ett stort antal poliser var där i god tid. De hade sannolikt fått information om att motdemonstranter var att vänta. Motdemonstranterna ställde sig först nära med polisens samtycke så att de kunde provocera ordentligt. Sedan blev de anvisade att stå uppe på trappan på Sergels Torg där de bokstavligen skrek som stuckna grisar (ej överdrift). Deras slagord handlade bl.a. om Putin.

 

2014-03-15 21_08_24-20140315_210634

Antagandet att motdemonstranterna var förmodade NATO-anhängare är byggt på det politiska innehållet i flyern som de spred. Flygbladet är fullt med lögner och propaganda som gynnar USA/NATOs expansionistiska intressen.

Kommentarer till det politiska innehållet i flyern ovan

Hotar Ryssland freden i Europa?
Nej Ryssland hotar inte freden. Vi har inga illusioner om vilken klass det är som styr i Ryssland men NATO-länderna USA-Tyskland-Frankrike-Storbritannien-Italien har tillsammans en militärbudget på 882 miljarder dollar. Rysslands  militärbudget är 91 miljarder dollar. Kan Ryssland hota NATO? Nej de kan de inte. Det är NATO som hela tiden kan och vågar hota Ryssland eftersom de tillsammans är så enormt mycket starkare.

Har Ukrainas folk störtat sin president?
Folk kan dras med i alla möjliga rörelser och självklart hatade många den störtade kapitalistpresidenten men de som har tagit makten är ännu värre, den värsta sortens förtryckare och landsförrädare. De låter hårt men hur skall man beskriva personer som låter sig köpas av supermakten och som är på väg att sälja ut landet till USA/EU? De mest fantastiska att detta kan gå för “nationalism”.

Lät den störtade presidenten mörda demonstranter?
Krypskyttar sköt på demonstranter men det har visat sig att många tvivlar på att det var regeringen.  I ett avlyssnat telefonsamtal (lyssna här) mellan Urmas Paet, Estlands utrikesminister, och EU: s utrikespolitiska chef Catherine Ashton avslöjar Paet något: “Det finns nu allt starkare insikt om att Janukovitj inte stod bakom krypskyttarna. Det var någon  från den nya koalitionen.

Vill Putin ta över Ukraina?
Säkert vill Ryssland hålla Ukraina som en halv-koloni (politisk-ekonomiskt dominerad) men om de hade velat genomföra en fullständig militär ockupation så är det sannolikt att de hade genomfört det för länge sedan.

Vill Krims urbefolkning tillhöra Ukraina och varför deporterades de?
Krimtatarerna utgör idag ca 500 000 personer varav 260 000 beräknas bo i Ukraina. På Krim i sin helhet bor det 2,3 miljoner människor. I nazisternas ögon var Krim ett gammalt germansk område och Krim skulle därför återgå till germanerna. Redan i april 1941, innan invasionen av Sovjetunionen, drogs planerna upp för projekt Gotaland. Det gotiska (germanska) riket skulle återupprättas och Krim skulle fyllas med tyska nybyggare. Ryssar, tatarer och judar som bodde på Krim skulle fördrivas eller förslavas. Det var tanken, och Hitler själv deltog i den konferens sommaren 1941 där detaljerna i projektet utarbetades. Redan i september 1941 nådde tyska trupper Krim, och hälsades som befriare av en del av halvöns tatarer. Tyskarna hade ockuperat Krim redan under första världskriget och då hade några tatarer organiserat miliser för att stödja tyskarna i utbyte mot löfte om framtida självständighet. År 1941 gissade tatarerna att denna överenskommelse kunde återupplivas. De misstog sig. Men nazisterna organiserade tiotusentals krimtatarer i paramilitära förband under andra världskriget. Efter kriget tvångsförflyttades många krimtatarer av sovjetregeringen. Men bland krimtatarerna finns idag säkerligen olika uppfattningar om vilket land de vill tillhöra. Det framstår som rätt märkligt att tillskriva en hel folkgrupp en gemensam åsikt.

(Visited 212 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “NATO-anhängare skrek som stuckna grisar på anti-fascistdemon på Sergel

  1. Pingback: Hård debatt om stödet till separatisterna i östra Ukraina | Kommunistiska Arbetarkommunen

Leave a Reply

Your email address will not be published.