När krigsförbrytare och folkmördare tränar sina gossar i vårt hem

Det är ganska många som mår illa av vetskapen av bomb- och attackflyg från världens skurkstater tränar nya blodbad i våra hemtrakter. De har inte här att göra och inte heller i något annat land.

Rysshetsen och NATO-anslutningskampanjen är två glada kompisar som inte klarar sig utan varandra och inga lögner är för stora för att uppnå målet om en anslutning till folkmördarpakten (tänk Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien, Serbien, Ukraina etc). Jacob Westberg, lektor i säkerhetspolitik och strategi vid Försvarshögskolan, är positiv till övningen i Norrland.

– Det är tyvärr så att de nationella försvarens dagar är över, vi har inte råd att försvara oss själva. Sådana här övningar skapar en bättre förmåga att samverka med länder i händelser av kris, säger han.

Flygande Jacob är inte helt ärlig här. Problemet är inte att det är särskilt dyrt att ha självförsvarsarmé som kan utveckla en långvarig kamp mot en aggressor och som kan avskräcka andra länder från att anfalla. Det som däremot är mycket dyrt är deras högteknologiska angreppsarmé som skall sättas in långt ifrån hemlandet med kort varsel.

(Visited 49 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.