Svar från Susanna Lundell

Svaret är inte mycket att hänga i julgranen men det säger en hel del om deras inställning och eventuellt om deras kunskap om de faktiska förhållandena ute på golvet. Hon skriver att de inte har någon del i beslutsfattandet. Vad har det med saken att göra? Har hon som chefredaktör inte någon principiell uppfattning i frågan om att bygga starka arbetarkollektiv? Arbetsplatsombud som utses uppifrån är ju inte riktigt samma sak som klubbar.

“Hej!

Tack för ert mejl, för era synpunkter och för att ni tog er tid att skriva till mig. Det stämmer att jag tidigare arbetet som chefredaktör för Kollega (Unionens medlemstidning) och dessförinnan Hotellrevyn (Hotell- och restaurangfackets medlemstidning). 

Jag ber om ursäkt om jag utryckt mig på ett otydligt sätt, eller med termer som ni anser vara felaktiga. Det jag menade och avsåg med min inledare är att allt fackligt engagemang börjar med ett samtal och med ett engagemang på arbetsplatsen och i sektionen.

Vad gäller er fråga om hur Kommunal valt att organisera sitt fackförbund måste jag be er vända er direkt till Kommunal. Tidningen Kommunalarbetaren är en självständig tidning som skriver om kommunalarna och deras vardag. Vi är inte en del i beslutsfattandet på Kommunal. Er fråga  ring att verka för att bilda fler klubbar är därför en fråga ni behöver rikta direkt till Kommunal.

Vänliga hälsningar

Susanna Lundell

Chefredaktör Kommunalarbetaren”

 

(Visited 176 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.