Är du invandrare och talar dålig svenska? Håll hårt i dina barn, annars kommer soss och tar dem

DEN STRUKTURELLA RASISMEN. Det började med att du var missnöjd med barnens skola så du gick dit och klagade. Men inte bara en gång, du gick dit och klagade ganska ofta. Till slut blev rektorn riktigt sur och han mailade iväg en orosanmälan till socialtjänsten. Plötsligt får du ett brev att du skall komma på utredning hos socialtjänsten.

Tjänstemännen tycker inte att du sköter dina barn bra och ett av dem har ADHD och hänger inte med i skolan säger de. Han behöver mycket stöd men det tycker de inte att du klarar av att ge honom som ensamstående analfabet med dålig svenska. De skickar dig och barnen för observation i ett särskilt hus där de studerar hur du hanterar barnen och hur du lagar frukost. Tjänstemännen är inte nöjda, de tycker inte att du har tillräcklig koll på barnen och personalen på skolan som avskyr dig har rapporterat en hel del halvsanningar bara för att de stör sig på dig. De har skrivit att pojken brukar vara smutsig när han kommer till skolan. Men det var ju bara en gång när han hade ramlat på vägen till skolan men likväl står det i en orosanmälan och tjänstemännen på socialtjänsten tycker situationen är mycket allvarlig. De beslutar att ta hand om pojken. “Han kommer att få det stöd han behöver i en annan familj” säger de. Du får en jurist som skall hjälpa dig att stoppa omhändertagandet men juristen bryr sig inte så mycket och det hela verkar vara mest ett skådespel. Alla vet att soss alltid vinner. Varför skall domarna tvivla på soss? Soss vill ju bara “barnets bästa”.

Åren går och du får inte pojken tillbaka. Du vet inte hur man skall byta skola för dina andra barn som går på samma skola som din äldste son som soss tog. Och personalen på skolan har inte glömt dig. Snart kommer nästa orosanmälan och ett brev på posten som du inte kan läsa… Herrefolket visar ingen nåd.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.