Yttrandefriheten i Lund

I ett land där några finansfamiljer har koncentrerat merparten i resurserna i sina händer måste folk självklart använda väggar och papperskorgar för att få ut politiska budskap. I Lund visar polisen hur mycket yttrandefrihet det egentligen finns i dagens Sverige.

“Strax innan klockan åtta på onsdagskvällen stötte patrullen på två män på Bankgatan i Lund som höll på att sätta upp affischer. Innan dess hade polisen fått in tips om att första maj-affischer satts upp på bland annat elskåp och papperskorgar på olika håll i staden. De två männen är 33 respektive 20 år gamla. Eftersom de vid tillfället satte upp affischer på ställen där det inte är tillåtet att göra det, är de nu misstänkta för olaga affischering. Affischerna informerar om Kommunistiska partiets och Revolutionär kommunistisk ungdoms första maj-firande. Nils Littorin, ordförande för Kommunistiska partiet i Lund, säger att han är en av männen som var med vid händelsen.”

(Visited 151 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.