Fördöm gripandet av 10 kamrater i Tyskland och Schweiz

I onsdags genomförde specialstyrkor en koordinerad attack mot organisationen ATIK och organisationen den Nya Kvinnan i både Tyskland och Schweiz. ATIK är en organisation för turkiska arbetare i Europa och organisationen är en del av den revolutionära arbetarrörelsen i Turkiet.

De senaste uppgifterna är att 10 aktivister som stödjer ATIK har gripits Specialstyrkorna inträngde våldsamt för att genomsöka husen genom att bryta upp dörrar och fönster. Attacken framstår i sin aggresivitet som ett sätt att undertrycka icke önskvärd politisk aktivitet. Enligt uppgift så skulle de arresterade revolutionärerna föras till domstolen i Karlsruhe den 16 april. I ett uttalande så säger ATIK och närstående organistationer att:

“Detta hot och gripandena som genomförts gemensamt av de europeiska imperialistiska staterna och den turkiska staten kommer inte stoppa ATIK i dess revolutionära demokratiska kamp”

(Visited 78 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.