7 fängslade marockanska kamrater i hungerstrejk för grundläggande rättigheter

Det finns för närvarande en stark folklig kamp i Marocko, ​​särskilt på universiteten har det utvecklas en kamp mot privatiseringen av utbildningen och för att förbättra villkoren för studenter.

I denna kamp arresterades och dömdes många studenter till långa fängelsestraff. Bland dessa dömda studenter är minst 7 kommunister (MLM). Elbour Aziz Mohamed och Elmounden Hicham Almskini samt Abdelhak Atalhaoui dömdes var och en till fängesle i 3 år. Aziz El Eikhalfaoui och Redouane Aadimi greps  2014/09/04 och fängslades sedan utan någon form av rättegång. Detta drabbade även Alaa Aderbali.

Sedan 2015/03/23 har Aziz Elbour och Aziz Elkhalfaoui grenomfört en hungerstrejk. Först och främst för att fördöma de övergrepp som dessa kamrater drabbas av dagligen i fängelset och för det andra för att lägga tyngd bakom några rättmätiga krav, främst att förbättra villkoren för frihetsberövade, att de skall finnas rätt till besök och att kunna kommunicera med utsidan och slutligen rätten att kunna fortsätta sin utbildning utan hinder.

comrades

(Visited 32 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.