Väktare sattes in mot vägprotest i Akalla

Under både lördag och söndag har det genomförts protester i Akalla mot Trafikverkets planer på att dra förbifarten i ytläge förbi Akalla och Hjulsta.

Förbifarten kommer att dras i en motorvägstunnel genom stora delar av Stockholmsområdet. 18 kilometer tunnel blir det men i de tre förorterna Skärholmen, Hjulsta och Akalla bygger man ovan jord och nu sprider sig protesterna mot buller, avgaser och skadliga partiklar som skommer att spridas över bostadsområdena.

Under lördagen genomfördes en aktion vid Trafikverkets informationsmöte i Akalla. Trafikverkets informatörer och projektledare blev hårt trängda av kritiska frågor. Stämningen var stundtals irriterad när ordningsvakter körde ut demonstranterna från Trafikverkets område.

På söndagen genomfördes en demonstration i Akalla centrum med ett hundratal deltagare som protesterade mot Trafikverkets diskriminering av förortsområdena och en lång rad lokala talare protesterade mot diskrimineringen av förortsområdena.

2015-03-29 2015-03-29 17_

(Visited 247 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “Väktare sattes in mot vägprotest i Akalla

  1. Ludvig van

    Är det inte lite fjantigt att sätta en sådan rubrik? Ja menar för hel-ete…. är ni plötsligen utblommade sensationsjournalister på någon borglig blaska? Det är inte så att väktarna slog er sönder och samman. Ska detta vara exempel på “borgarklassens diktatur” eller “förtryck” och “reaktion över hela linjen”, nej ni borde haft det som kul avslutning.
    Bra i övrigt med den typen av aktiviteter.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.