LO sitter med armarna i kors när allt rasar samman

Strejkande piloter vid en annan strejk.

APK/SKP ANGÅENDE STREJKEN PÅ NORWEGIAN. “Norwegian har i sin strävan efter att stärka profiterna tagit beslut om att överföra piloternas anställningskontrakt till tre separata bemanningsföretag. …

Problemet med bemanningsföretagen är dock inget som bara drabbar Norwegians piloter, det är ett gissel som i mer än 20 år drabbat den svenska arbetsmarknaden. Bygg- och åkeribranschen är extra hårt utsatta. I sammanhanget är det skamligt att svenska LO under mer än 20 år suttit med armarna i kors och tittat på när arbetsmarknaden rasat samman mitt framför ögonen på dem. Svenska LO:s uppmaning till de medlemmar som drabbats mycket hårt av detta gissel har år efter år varit att hålla sig lugna, så att de inte förstör det socialdemokratiska partiets umgängesformer med de borgerliga partierna, och än värre, förstör LO:s utmärkta relationer med Svenskt Näringsliv. Av den anledningen kommer därför aldrig något svenskt LO-förbund eller LO att utlysa någon sympati för Norwegians piloter.”

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “LO sitter med armarna i kors när allt rasar samman

  1. Vättern runt

    Det finnas många som är riktigt förbannade på LO. Hur kan man samla dem?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.