20 % av tyskarna anser att endast en revolution kan förändra samhället

Revolutionär 1:a maj i Berlin 2014.

Tjugo procent av tyskarna anser att deras nuvarande levnadsförhållanden inte kommer att förbättras genom reformer och att endast en revolution kan omforma samhället. Detta enligt en studie som släpptes av Free University of Berlin.

Studien med titeln Mot staten och kapitalet till revolution fokuserar på motstånd mot kapitalismen, fascism och rasism, och man har dragit slutsatsen att tyskarna är mervänsterkanten i sina attityder än man tidigare trott.

Tjugofem år efter att Berlinmuren öppnades är den ideologiska klyftan mellan fd Öst- och Västtyskland fortfarande stark och vänsteridéer får mer stöd i östra Tyskland. Enligt studien, så anser 60 procent av tyskarna som bor i öst att socialismen är en bra idé, jämfört med endast 37 procent av invånarna i väst.

Ovanstående är en översättning av ett stycke ur denna artikel från Russia Today. I den ryska artikeln nämner de på slutet våra tyska kamraters aktiviteter som här själva rapporterar och visar med bilder hur de arbetar. Kamraterna skriver att de har oskadligjort 1500 fascistaffischer (om vi har förstått tyskan rätt).

Ur Russia Today artikeln: “Earlier this month, left-wing activists also appeared to be the main suspects behind the vandalizing of posters for the Hamburg local elections belonging to right-wing party AfD (Alternative for Germany). AfD slogans included: “Stop Islamists” and “Immigration needs strict regulation,” the Local reported.”

(Visited 22 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.