Försök till kommunistisk organisering i Göteborg

Ett nytt försök att organisera kommunister har satts igång i Göteborg. Det är alltid inspirerande när folk vågar ta nya initiativ. Som Mao sa, (ungefär) att bara den som vågar står emot 1000 piskrapp kan kasta kejsaren ur sadeln. Det är bara att testa, utvärdera och förbättra arbetsmetoderna hela tiden.

Informationen kommer från denna facebook-grupp. Man kan fråga sig varför de har valt en kinesisk bild med vapen. Vi gillar också kinesiska bilder från “den gamla goda tiden” men det spelar liksom ingen roll vad man gillar personligen. Kan hända att bildspråket skapar ett onödigt avstånd till de som går på Schillerska? Det kan nog vara bra om huvudbilden man använder på något sätt uttrycker vad man kan förvänta sig av verksamheten den närmsta tiden.

Hämtat från facebook: “Ett initiativ för att organisera de kommunistiska krafterna på Schillerska Gymnasiet. Ifall du vill delta i detta projektet, skriv bara ett meddelande.”.

(Visited 202 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Försök till kommunistisk organisering i Göteborg

 1. clartéare

  Att det finns ett stöd för en revolutionär verksamhet är egentligen klart, pronblemet är mer att få människor att verkligen tro på och agera som att det är möjligt.
  Hittade en väldigt intressant artikel (som refererar till en studie) som visar att 20 % av den tyska befolkningen inte tror att reformer kan leda till en förändring utan ser revolution som enda vägen. 60 % i förra Östtyskland anser att socialism är att föredra, men än intressantare är att 37 % i Västtyskland också menar det.
  Med andra ord, de som har erfarenhet av systemet stödjer det mer, men antalet av de som utsatts för en massiv kapitalistisk/borgerlig propaganda som ifrågasätter kapitalism/borgerlig demokrati ökar också.
  Det finns här tt tydligt underlag. Tyvärr ligger Sverige efter, vilket säkerligen har att göra med både materiella faktorer (Sverige har det “relativt bra”) och ideologiska: få länder är så indoktrinerade som Sverige. Mediemonopolet och likriktningen är här betydligt massivare här än i länder som Tyskland. Det faktum att den nämnda studien, och liknande undersökningar som visar på samma sak, helt nedtystas i Sverige är talande för detta. Istället ges här en nästan inverterad bild.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.