Ny organisation: Jugendwiderstand Berlin

MLM TÅGET RULLAR VIDARE. För några dagar sedan bildades “Jugendwiderstand” i Berlin som betyder “Ungdomsmotståndet”. Organisationen kallar sig en “revolutionär ungdomsmassorganisation” som arbetar för en socialistisk revolution i Tyskland.

I sitt första uttalande betonar de proletär internationalism och uttalandet finns även översatt till turkiska. De nämner inte masslinjen i sitt sina första texter vilket inte behöver betyda något. Men det har funnits en tendens hos en del MLM-grupper att strunta i att ta upp och driva de krav som arbetarklassen har i vardagen. De som struntar i detta förblir små “revolutionära” grupper utan masstöd. Det är egentligen ganska självklart att kampen för de näraliggande kraven och kampen för den socialistiska revolutionen är två sidor av samma mynt, dvs det ena förutsätter det andra.

I ett utskick på engelska skriver de dock att de kommer att de kommer “mobilize and organize them (arbetarungdomar) in the struggle for their interests and against this system” vilket verkar lovande. Vi önskar dem lycka till och hoppas att vi kommer att höra mer från dem framöver.

(Visited 255 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “Ny organisation: Jugendwiderstand Berlin

  1. Redaktionen Post author

    Det är ingen kritik mot dem. Vi vet nästan inget om dem. Det är bara ett påpekande angående ett problem som berör frågan om kommunisterna skall kunna bli en kraft att räkna med igen. Man skulle ha kunnat skriva några mer harmlösa rader bara om att det är “kul” med en ny MLM-grupp (och det är det verkligen) men vi måste ta tjuren vid hornen. Varför är den kommunistiska rörelsen liten och svag? Antingen så vill folk inte kämpa eller så gör kommunisterna i Europa något fel. Vad tror du själv?

    Reply
  2. Salazar

    Varför komma med sådan kritik a priori? Är det inte att sänka skeppet innan det gjort sin jungfrufärd? Anser det är bra att de bildats och att men måste ge dem en möjlighet att visa var de står i praktiken innan man hackar på punkt eller komma i första texten. Kontemplera om någon kritiker skulle börja såga Kommaks ursprungliga texter på det sättet…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.