Vida spridd korruption bland lokalpolitiker runt om i landet

DEN KORRUMPERADE BORGARSTATEN. Borgarstaten har strukturella problem med korruption. Det som skiljer Sverige från fattigare länder är möjligen att korruptionen på lägre tjänstemannanivå inte är lika omfattande. Bland lokalpolitiker på högre nivå är situationen dock en helt annan om man får tro Expressen.

“I mars 2012 beslutade den S-ledda regionstyrelsen att skänka det gamla ålderdomshemmet Östersol i Katthammarsvik till ett privat utvecklingsbolag. … Östersol må ha vara slitet, men det var ingen ruin. Kåken uppskattades vara värd två miljoner kronor. … Efter den betan borde regionrådet Åke Svensson ha lärt sig lagen. Men icke. Denna gång stövlande han i väg helt själv i egenskap av ordförande för Gneab, Gotlands näringslivs- och etableringsservice. Utan att ens hålla styrelsemöte lät han sälja fastigheten Hantverket 1 till ett privat företag, knutet till en av hyresgästerna, för 15 miljoner. …  Det är förbannat fult eftersom fastigheten är bokförd för 26 miljoner och enligt två marknadsvärderingar borde betinga 32-35 miljoner kronor. …

Men det får inte stanna där. Nu måste politikerna i Sveriges 289 andra kommuner ta lärdom. För den sortens skumraskaffärer sker gång på gång. Här och där.”

Det är systemet som är problemet.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Vida spridd korruption bland lokalpolitiker runt om i landet

 1. Nimrod

  Tycker gott man ska påtala alla brister som finns i dagens system. Man ska inte underskatta ilskan det väcker. Revolutionen börjar inte med medvetenhet om att systemet måste bort, det börjar med att man får upp ögonen för att det rådande systemet är ruttet.

  Reply
 2. Jaime

  att sysemet är korrupt är inget nytt. Alla vet att politiker roggar åt sig vad de kan. Att de tar mutor, ibland dolt under annat namn som konferensresa, jobberbjudande, styrelseuppdrag…
  Men att kritisera detta är inte socialisters uppgift, även en liberal eller konservativ kan vara emot det, ja rent av är emot det. Kriitk mot enskilt maktmissbruk är en borgerlig kritik, det handlar om att “förbättra” systemet. En socialist däremot ska kritisera systemet i sig.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Det finns en poäng i att tjata om att systemet är genomruttet eftersom många fortfarande har stort förtroende för borgarstaten. Vår slutsats är dock inte att vi skall förbättra den utan att vi skall ersätta den.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.