Några frågetecken kring “Ut med ISIS ur Sverige”

ATT YLA MED VARGAR. På Facebook finns nu ett event med rubriken ovan där 3400 personer har anmält att de skall komma. Eventet är en kallelse till en demo i Örebro den första februari. Eventet stöd av diverse vettiga personer. Därför kan det vara värt att ställa några kritiska frågor.

1. Varför nämns inte att ISIS-rebellerna i praktiken åkte ner med riksdagspartiernas och hela det etablerade Sveriges uttalade stöd att störta Assad-regeringen? Det är en bakgrundsinfo som är ganska relevant för att förstå hur hela situationen har uppkommit.

2. “IS finns överallt och sprider sig allt mer.”. Är inte det en ganska paranoid inställning? Inte ens Jimmie Åkesson skulle ha uttrycka sig så extremt. I själva verket är ISIS alls inget hot utan en marginell företeelse i Sverige. Att kurder i Sverige överdriver faran för öka stödet till sin kamp kan man förstå men det är likväl inte bra eftersom de ger folk en felaktig världsbild.

3. Tyskland och Danmark har tydligt sagt NEJ till IS.“. Detta ger en helt skev bild. Tyskland har som NATO-land varit med i operationen att beväpna och träna islamisterna som har strömmat in i Syrien från Turkiet och som idag utgör en stor del av ISIS.

4.Bjud in alla ni känner som är emot IS och IS inflytande i Sverige och den svenska arbetsmarknaden.. Är det verkligen läge att kalla till en stor kamp mot ISIS i Sverige? Varför inte kalla till en stor kamp mot de svenska och amerikanska imperialister som har skapat eller bidragit till att skapa fenomenet? Lättare att kriga mot en demon som är svår att hitta i Sverige?

(Visited 189 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.