Mikael Wiehe om äran i att få Leninpriset

PUDELFRI KULTUR. “Alla har de tilldelats Jan Myrdal-sällskapets Stora pris. Tillsammans med Eija Hetekivi Olsson, Martin Schibbye, Jenny Wrangborg, Gabriela Pichler, och Kajsa Ekis Ekman bildar de en sorts kulturens kommandotrupper, ständigt inblandade i skärmytslingar med överhet och etablissemang.

Att Lars Diding, som står för fiolerna har gett det stora priset namn efter Lenin och det mindre namn efter Robespierre är naturligtvis en provokation! Och just provokationen är ju, som vi lärt oss av den senaste tidens fruktansvärda händelser i Frankrike, en omistlig del av demokratin och det öppna samhället.

Att ha tilldelats detta pris och att få tillhöra denna illustra skara är en ära!”

(Visited 142 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.