Nej Gunnar, alla terrorns vänner är inte lika skamliga

TIMBRO-AGENTENS REKORDHYCKLERI. Den gamle TIMBRO-chefen och moderaten Gunnar Hökspark rasar mot att Mikael Wiehe har fått Leninpriset och jämställer Lenin med ISIS. För underbygga detta så har han plockat fram några riktigt bloddrypande citat av Lenin. Dessa citat är “beviset” för att Lenin och ISIS är politiskt likvärdiga. På sin plats vore dock att han berättade för läsarna att hans eget parti har varit drivande i att stödja ISIS-rebellernas terror med pengar och logistik.

Dessutom, Gunnar, skall vi vara helt ärliga så tycker du ju inte att all terror är samma. Den pro-imperialistiska terror som de senaste åren har skördat några miljoner liv i Irak, Syrien och Libyen är väl ganska ok trots allt? Och Gunnar, om du citerar Lenin så kan det väl vara schysst mot läsarna att informera lite om sammanhanget där citaten kommer ifrån?

Kommunisterna var de enda som kämpade för fred

Kommunisterna och deras parti i Ryssland var de enda som kämpade för omedelbar fred 1917 och man lyckades få Ryssland ut ur första världskrigets masslaktande. Kommunisterna tog makten 1917 i flera stora städer men inbördeskriget rasade vidare och 19 länder, inklusive USA, Japan, Storbritannien och Frankrike, sände trupper till Ryssland för att stödja den gamla överklassens armé i ett försök att störta den kommunistiska regeringen. Den gamla överklassen for oerhört brutalt fram och massakrerade befolkningen var de kom åt. Det var bl.a. för att sätta stopp för sådant och få fred som kommunisterna ibland vidtog sådana desperata åtgärder som kommer till uttryck i citaten av Lenin (vi utgår från att de är autentiska).

Så, nej Gunnar, alla terrorns vänner är inte lika skamliga. De allra värsta är hycklare som håller tyst om nutidens enorma slaktande och sedan stödjer den allra mörkaste reaktionära terror och försöker låtsas som ingenting. Att ovanpå detta försöka klistra ihop sina egna polares illdåd med fattigfolkets kamp är inte OK någonstans. Frågan är om det inte slås något slags rekord i politiskt hyckleri här. Ungefär på samma nivå som när Palme var “motståndare” till USA:s krig och sedan skickade folk till Nordvietnam för att spionera för USA:s räkning.

(Visited 144 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.