Vänsterpartiet och Kommunal tar ställning mot de strejkande hemtjänstarbetarna

PÅ FEL SIDA I KLASSKAMPEN. Hemtjänstarbetare på Södermalm strejkar mot ett övervakningssystem som kommunen har infört som heter ParaGå. ParaGå är ett program till mobiler där personalen både ska knappa in när de kommer och när de går från brukarna. En GPS-sändare avslöjar exakt var den anställde befinner sig under den tid som besöket ska pågå enligt schema. Om man inte exakt följer schemat för att någon behöver extra hjälp ifrågasätts detta direkt.

Vänsterpartiet och Kommunal stödjer dock inte arbetarna. Det vänsterpartistiska äldreborgarrådet Clara Lindblom tänker inte utnyttja sitt inflytande i kommunens politik till att kritisera ParaGå. Hon nöjer sig med att systemet ska ”ses över” om två år. Enligt Kommunal så är ParaGå ”ett bra verktyg om det används på rätt sätt, och […] det handlar om chefen har förstått systemet eller inte”. De chefer som utnyttjar övervakningssystemet för att faktiskt övervaka sina anställda har alltså inte förstått systemets egentliga syfte.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Vänsterpartiet och Kommunal tar ställning mot de strejkande hemtjänstarbetarna

Leave a Reply

Your email address will not be published.