USA och den beväpnade islamismen, del 1: “Frihetskämpen Bin Laden”

De “anti-muslimska” fascisterna och de beväpnade islamisterna göder varandra och de skapar motsättningar som bidrar till att sudda ut klassmotsättningarna ur medvetandet hos en allt mer missnöjd europeisk befolkning. Det behövs en riktig långkörarkampanj för att nå ut med vilka som tjänar på denna utveckling och vilka krafter som verkar i bakgrunden. Vi börjar denna nu.

OSAMA BIN LADEN – USA:s “FIENDE NR 1”? – Den 24 december 1979 invaderade sovjetiska styrkor Afghanistan. Redan några dagar innan hade Spetsnaz-trupper (sovjetiska elittrupper) tagit kontrollen över regeringsbyggnader med mera i Kabul och presidenten Amin mördades.

Den religiöst präglade mujahedeengerillan som gjorde motstånd mot ockupationen började snart få stöd från västländerna med massiva vapenleveranser. CIA investerade miljardtals dollar i vapen och utbildning av vad man kallade “afghanska frihetskämpar”. Bland annat fick afghanerna hjälp av CIA med Stinger-robotar för nedskjutning av de ryska Hind-helikoptrarna. Från andra muslimska länder anslöts sig många frivilliga som också blev tränade av CIA. En av dessa frivilliga var Usama bin Ladin.

Här nedan talar den ökände imperialisten Zbigniew Brzezinski till Mujahedeen-soldater i Afghanistan.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “USA och den beväpnade islamismen, del 1: “Frihetskämpen Bin Laden”

  1. Pingback: Vi är inte heller Charlie | Kommunistiska Arbetarkommunen

Leave a Reply

Your email address will not be published.