Intressant recension av ny bok om Black Panthers

“Självförsvarsrörelsen byggs.

Några månader senare genomförde Svarta pantrarna sin första bevakningspatrull. Beväpnade med pistoler, gevär och en lagbok påbörjade Newton, Seale och Bobby Hutton att i staden Oakland följa efter en polisbil. Då polisen beordrade dem att lämna ifrån sig vapnen vägrade Newton att lyda. För lagen i Kalifornien gav honom rätt att bära vapen. Efter ett upphetsat ordbyte beslöt polisen att inte riskera en eldgivning och drog sig tillbaka. Det var med denna aktion som de Svarta pantrarna ville visa att de svarta inte behövde underordna sig det ständiga och godtyckliga polisvåldet utan att de hade rätt, som varje amerikan, att med vapen försvara sig.”

http://nyttarbetarparti.se/2015/01/02/recension-av-boken-black-against-empire-matthijs-moed/

(Visited 21 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.