Sverigedemokraterna bär ansvaret för fascistattacken i Eskilstuna

OFFENSIV ANTI-FASCISM INTE SJÄLVFÖRSVAR? Hetsen mot “muslimerna” har nu lett till att ytterliggare fem personer ur vårt folk har skadats och många vara nära att dö i Eskilstuna idag. Det sker en fascistattack i månaden mot moskéer, de skjuter mot hemlösa och fascister mördade nyligen en tvåbarnsfar i Stockholm. Man kan fråga sig vilka de som fortfarande säger “att anti-fascism inte automatiskt är självförsvar” rent allmänt identifierar sig med i samhällskonflikterna. I det nuvarande läget verkar somliga istället väldigt angelägna att tvätta bort fascismen från Sverigedemokraterna. Men man förstår den “nationella vänstern”, det är lättare att vara släkt med ett missnöjesparti än med fascistparti om man vill gälla för att vara vänster.

(Visited 124 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

3 thoughts on “Sverigedemokraterna bär ansvaret för fascistattacken i Eskilstuna

 1. Peter

  Läste precis i Metro att “orsaken istället KAN ha varit en fritös”. Det är väl skönt för polisen att de tror det? Då slipper de ju utreda frågan vidare. Inga misstänkta att jaga. Ärendet kan avskrivas. Branden kom mycket lägligt i samband med en rad andra attentat. Vad tror de som brukar vara i moskén? Någon borde fråga dem.

  Reply
 2. Karelin

  haha
  Ibland blir det fel. Men det de demonstrerade mot är en reell kraft i vårt samhälle. Ta ett annat exmpel: Många har stött revolutioner och antiimperialistiska kamper som sedan har sviktis eller inte infriat löftena. Men gör det stödet mindre? Ska man ånga solidaritet bara för att det som stötts misslyckats?

  Reply
 3. bloggarbjorn

  Om ni inte haft den där tvärsäkra rubriken hade ni sluppit hån av nedanstående typ (saxat från Twitter):

  Mohamed Omar retweetade
  Hanif ‏@hanifbali 16 timför 16 timmar sedan

  Just nu finns det tusentals människor där ute som får reda på att de gått i ett fackeltåg mot en fritös. Jag lider med dem.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.