Dagersättningen till asylsökande har inte höjts sedan 1994

DE NYA FASCISTMEDLÖPARNA. “Hägglund slår ner på alla feta pengar som asylsökande får, utan att nämna en enda siffra. Hade han gjort det, skulle texten falla som ett korthus. I artikeln framgår inte vilka bidrag som KD vill sänka, men för en asylsökande är summorna följande: En asylsökande som inte har fått sitt uppehållstillstånd får 71 kronor per dag. Det är de pengarna som bekostar maten. Det har inte höjts sen 1994. Det här är en mager verklighet som Hägglund borde ha upplyst DN:s läsare om istället för att ge sken av en flyktingtillvaro i smör och socker.”.

https://www.aftonbladet.se/kultur/article20042751.ab

(Visited 34 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “Dagersättningen till asylsökande har inte höjts sedan 1994

 1. Nils Dacke

  Behandla andra som du själv vill bli behandlad. (Matt. 7:12). Det kanske är någon sorts självspäkelsegrej. När de själva hamnar i svårigheter så önskar de att vi skall ge dem lite extra “prövning”.

  Reply
 2. Stålmannen

  Att KD skulle vara det första partiet som hoppade på SD-tåget var väntat. Dels ligger de nära rent ideologisk, dels riskerar de att halka riksdagen i extravalet. Alltså försöker de desperat värva, från SD men också från M (de i M som halvstödjer SD, men inte riktigt kan erkänna det).
  Kommer det fungera? Inte lär det bli någon valframgång, men kanske tillräckligt för att ta sig över 4%.

  Dock bra, att de kristna rasisterna nu kommit ut öppet.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.