Rakbladen som skiljer imperialismens Europa från de södra halvkolonierna

Spanien ockuperar fortfarande en liten enklav längs Marockos kust som heter Melilla. Folk från olika delar av Afrika försöker ta sig in där för att söka asyl. De flesta klarar dock inte det och en del dödas av de speciella knivar som placerats ut så att man spetsas om man ramlar ner från stängslet.

De imperialistiska ländernas exploatering av de halvkoloniala länderna har inte minskat över tid och deras grepp om de halvkoloniala ländernas ekonomier är hårdare en någonsin. Det går knappt att leva i Sverige som timanställd och det är oerhört svårt att överleva i Afrika som arbetslös. Våra bröder och systrar har inget annat val än att ta sig till bläckfiskens mage där överflödet finns och bara tillsammans med dem kan vi dräpa monstret.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

8 thoughts on “Rakbladen som skiljer imperialismens Europa från de södra halvkolonierna

  • Redaktionen Post author

   Vad är orealistiskt? Det behövs mer oordning för att en ny ordning skall kunna uppstå. Hela vårt arbete handlar om att rubba status quo. Revolutioner är det mest kaosartade som kan hände ett samhälle, då står en ny ordning mot en gammal mitt i en hejdlös oordning.

   Reply
   • bloggarbjorn

    Kör ni den parollen när ni går runt och klistrar affischer: “Kaos med Kommak!” Då kanske ni möter någon förskräckt stackare som redan upplever kaos i livet och som undrar: “Vore det inte bättre med parollen ‘Ordning med Åkesson!'”

    Kapitalet fixar oordning så det räcker och blir över. Antikapitalisternas uppgift är att peka på en ny och bättre ordning, och att verktygen för att uppnå denna redan finns. Försöker antikapitalisterna heja på i kaoset torde det vara helt andra krafter än de progressiva som tjänar på det.

    Reply
    • Mackan

     Håller med bloggarbjorn om att “kaos” inte är det bästa att propagera. Det låter lite våldsromantiskt.

     Reply
     • Redaktionen Post author

      Frågan var inte om vi skulle sätta upp affischer på kaos-tema utan att dagens iskalla kapitalistordning inte är något positivt. Vi vill att folk skall ge sig ut på gatorna och göra uppror mot orättvisor var de kan. Då blir det lite rörigt men det är inget vi eftersträvar i sig utan bara ett konstaterande.

      Reply
    • Redaktionen Post author

     Ordning med Åkesson är helt perfekt för alla nöjda med kosing på banken. Hur tänker vi oss ett motstånd mot monopolkapitalet? Varje form av seriöst motstånd skapar så klart viss oordning men denna rörelse är i sig ett embryo till en ny och mer uthärdlig ordning. Skall vi förespråka att Sverige genomgår en socialistisk revolution och låtsas som det kommer att gå lugnt till?

     Reply
     • bloggarbjorn

      Notera att en viktig rekryteringsbas för sd är just folk som inte har pengar på banken, som har det svårt i livet, och som utsätts för den ‘fina’ medelklassens hån om de protesterar och säger något dumt. Med andra ord är det människor som borde rekryteras åt vänster men som sorteras bort som dumma och efterblivna.

      Angående artikelns utgångspunkt: Melilla och Ceuta (plus någon obebodd liten ö utanför Marocko) är bland de sista resterna av den europeiska koloniala expansionen. Eftersom de tillhör Spanien räknas de som EU-område, och den som lyckas ta sig dit är inne i EU. Med andra ord är de magneter för folk som vill ta sig ut ur Afrika. Det enklaste vore om Spanien sålde sina afrikanska områden till Marocko. Då kunde stängslen rivas.

      Reply
      • Redaktionen

       Att en del av arbetarklassen dras till en reaktionär rörelse är ett faktum och det är oundvikligt. Det som vi kan påverka är hur stor del av arbetarklassen som dras till dem. Men inte främst genom att babbla utan att förändra den verklighet vi lever i, i panter-stil. Vi har en revolutionär politik och hur många som kan vinnas för den bestäms av det allmänna ekonomiska läget och hur duktiga vi är på att tillämpa vår idéer i verkligheten. Reaktionär eller revolutionär? Vi behöver verkligen mer uppror för att rubba den reaktionära ordning vi lever i. Stängslen finns som en gräns mellan det imperialistiska europa och halvkolonierna i syd. De lär inte riva stängslen någonstans så länge folk måste fly den imperialistiska utplundringen.

       Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.