“Bör vi vara rädda för satan?”

VÅR TIDS VÄRSTA FÖRKUNNELSER. Det är lätt att tro att ens medmänniskor tänker ungefär som en själv i vardagen. De flesta är av uppenbara skäl ganska egoistiska och uppfyllda av alla de liberala fördomar som vi har indoktrinerats i sedan barnsben. Det finns dock grupper som har övertygelser som kan väcka förvåning. Jehovas Vittnen menar att Satan tar konkret form på jorden bl.a. i form av demoner som ställer till det för deras anhängare (se texten nedan). En relevant fråga är om de verkligen tror detta på riktigt? Efter att jobbat med en hängiven anhängare under flera år så har alla sådana tvivel för vår del sopats undan.

Satan är enligt artikel i ett nummer (nov 2014) av deras tidning precis lika farlig som kolmonoxid. Tänk dig att du hela tiden måste akta dig för demoner samtidigt som du måste vara beredd på att det finns en risk för att du kvävs av kolmonoxid… hur känns det?

Behöver vi vara rädda för Satan?

Den är riktigt svår att upptäcka. Eftersom den är färglös och luktfri är dess offer oftast helt ovetande. Man tror att mer än hälften av alla dödsförgiftningar i världen är kopplade till denna enda förövare: kolmonoxid. Men man behöver inte vara överdrivet oroad. Det finns sätt att upptäcka gasen så att man kan skydda sig. Många har klokt nog installerat kolmonoxidvarnare och sedan sett till att ta varje larm på största allvar.

Precis som kolmonoxid är Satan osynlig, svår-upptäckt och extremt farlig. Men Gud har inte lämnat oss i sticket. Man behöver inte vara rädd för Satan om man följer de råd som Gud ger.”.

page1 page2

(Visited 180 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.