Chockerande siffor i opinionsundersökningen

ÖREBROPARTIET EN NY STARK POLITISK KRAFT? Opinionsundersökningen som vi haft på denna sida är avslutad med ett förbluffande resultat. Det verkar som att Örebropartiet har en grupp hängivna anhängare som rör sig ute på arga sidor på vänsterkanten (kan dock vara en enda teknikkunnig fuskis). Örebropartiet fick 1050 röster i kommunvalet vilket motsvarar 1,14 % av rösterna. På denna hemsida fick de dock bara 37 röster vilket räckte till att ta 40 % av det totala antalet röster.

Deras politik är förmodligen ganska okänd för de flesta (läs mer här). När man läser deras plattform så får man intrycket att den bl.a. handlar om att försöka att ta bort kapitalistpolitikernas privilegier och demokratisera borgarstaten. Här står t.ex. Pantrarna delvis en annan politisk linje som i någon mån leder bort från den traditionella politiken att försöka reformera den existerande statsapparaten.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.