Storsosse skriver förord till bok om historisk strejk

DEN LILLA SKANDALEN. Murbruk förlag som har gett ut många riktigt bra böcker gav i år ut en bok om Sundsvallsstrejken 1879. Sundsvallsstrejken var en storstrejk som utbröt 1879 och den var en av de mest omfattande i Sverige under 1800-talet. Arbetarna slog upp en stort militärliknande läger och kapitalisterna kallade in stora militärstyrkor med bland annat ett flertal kanonbåtar och en kulspruta.

Av alla lämpliga och olämpliga personer som skulle kunna skriva ett förord till denna bok väljer förlaget ut Karl-Petter Thorwaldsson som mer än någon annan representerar Socialdemokraternas 100 år av svek och anti-klasskamps politik. Det är en skandal i litet format. Hur tänker förlaget? Hoppas de att sossarna skall få ännu hårdare grepp om arbetarklassen så att vi kan slippa otäcka klasskonflikter? Syftet med att ge ut boken var kanske att den skulle tjäna som ett varnande exempel? “Om ni inte bugar för storsossen så kanske det går som i Sundsvall”, bevare oss väl för oordning och bråk.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

2 thoughts on “Storsosse skriver förord till bok om historisk strejk

  1. Redaktionen Post author

    Tack för tipset, vi har mejlat dem. Räknar dock inte med svar eftersom texten är syrlig.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.