Förortsromantik: Motattack!

“Förortsromantik!”. En hel del folk avvisar hiphop eftersom de inte gillar formen. Men det är kanske dags att vi börjar fundera lite mer över innehållet.

Labyrint tenderar att tänka in konspirationer istället för klasskamp men det hindrar inte att en stor del av innehållet i denna låt är riktigt bra.

(Visited 158 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

4 thoughts on “Förortsromantik: Motattack!

 1. röde orm

  Formen behöver inte vara usel för att motverka budskapet. Snarare är vissa former i sig problematiska

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Du räknar väl inte in hip hop i gruppen “problematiska former”? Undertecknad uppskattar t.ex. dödsmetall men growling grumlar buskapet.

   Reply
 2. röde orm

  Helt fel! Formen är viktig, ibland viktigare än innehåll. Radikala budskap kan bli borgerliga om de kläds i en passiviserande och fördummande dräkt. Fet gör radikaliteten tom, den blir fraser utan betydelse.

  Reply
  • Redaktionen Post author

   Klart att en usel form kan förstöra ett bra budskap men det var ju inte frågan här. Frågan är att en del folk avskyr hiphop och därför inte vill se att budskapet är revolutionärt. Vi utgår från klasståndpunkten. Mao uttrycker några intressanta tankar i denna text.

   http://www.gnistan.org/2012/12/mao-zedong-forelasningar-i-ett-forum-i.html

   “Syftet med vårt möte i dag är just att säkerställa, att litteratur och konst passar väl in i hela den revolutionära maskinen såsom en beståndsdel av denna, att de kan verka såsom mäktiga vapen för att ena och fostra folket och för att angripa och förinta fienden, och att de hjälper folket att som en man bekämpa fienden. Vilka problem måste vi lösa för att uppnå detta mål? Jag tror de är problemen om författarnas och konstnärernas klasståndpunkt, deras inställning, deras publik, deras arbete och deras studier.”

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.