Turkiska kommunister: Seger åt det kurdiska motståndet i Kobani!

TKP/ML är revolutionärt parti som sedan många år utvecklar en väpnad kamp mot den turkiska staten i otillgängliga områden “i mitten” av Turkiet.

Seger åt det kurdiska folkets ärorika motståndskrig i Kobani!

TKP/ML. Imperialistmakterna USA, Storbritannien och Frankrike har fostrat, utfordrat och beväpnat reaktionära grupper som Al Nusra Fronten och ISIS att de skulle slåss mot Assadregimen för deras räkning. Först när de insåg att dessa grupper inte kunde störta Assadregimen började de att ta avstånd från dem ända till deras intressen i Irak började hotas. Nu vill de framstå som de kämpar mot ISIS.

USA-imperialismen skapade alQaida för att bekämpa ryssarna i Afghanistan, men sedan när alQaida började hamna i motsättning till USA:s intressen vände de sig mot dem. Efter ISÍS erövrande av Mosul insåg imperialisterna att deras intressen hotades av ISIS och de har nu via Nato byggt en internationell koalition mot ISIS. Den enda anledningen till att den turkiska staten inte ville vara en del av den internationella koalitionen är på grund av deras nära förbindelser med ISIS. Hela världen ska veta att den resolution som antogs den 2 oktober 2014 av den turkiska nationalförsamlingen inte är emot ISIS. Den officiella resolutionen som gör att turkiska soldater kan skickas till Syrien och Irak är riktad mot det kurdiska folket i Kobani och Rojava (en del av det kurdiska hemlandet i Syrien) som förklarade självständighet i regionen. Denna officiella resolution gör att den turkiska staten kan inrätta en buffertzon vid gränsen mot Syrien och hävda en flygförbudszon. Resolutionen betonar att PKK utgör ett allvarligt hot i Syrien vilket åskådliggör det huvudsakliga syftet med resolutionen och den turkiska statens intentioner.

Den turkiska fasciststaten uppmuntrande till ISISledda attacker mot Rojava sedan 2011. De har stött och stärkt ISIS genom att beväpna och utfodra dem. Sedan ISIS började sin brutala attack mot Kobani har turkiska staten ökat sitt stöd till ISIS. Tjänstemän bekräftar att skadade ISIS kombattanter tas in och behandlas på sjukhus i Adana och Gaziantep. Den turkiska staten öppnade sina gränser för ISISatt dess styrkor kan komma in och ut ur landet med lätthet. Detta har visats många gånger på tv i direktsändningar i Turkiet.

Den turkiska staten är ISIS gudfader och den turkiska staten har ständigt attackerat det kurdiska folket som försöker hjälpa folk i Kobani som omringas och hotas av ISIS. Särskilt i Suruc där många kurder har samlats i flera dagar har den turkiska armén inlett attacker mot sammankomster med hjälp av tårgas och skarp ammunition för att stoppa allt stöd från att Kobani. Å ena sidan meddelar den turkiska staten att de är i fredssamtal med PKK, men å andra sidan tar de varje tillfälle till att förklara det som sin fiende och attackera PKK. Den turkiska staten har två ansikten och fortsätter att betrakta det kurdiska folket som sina fiender.

Folket i Kobani är inte ensamma och de behöver inte hjälp av de imperialistiska makterna. De behöver inte vapen från imperialisterna. YPG (Yekîneyên Parastina Gel Peoples Protection Units) och YPJ (YPG:s särskilda kvinnoenheter) utkämpar ett heroiskt motstånd. Deras styrka kommer från det fasta stöd och resurser som tillhandahålls av deras folk och deras kamrater. Vi uppmanar alla frihetsälskande människor överallt att stödja och utöka solidariteten med folkets motstånd mot ISIS i Kobani. Låt oss utveckla stödet för folket i Kobani och inte lämna dem ensamma. De tunga vapen och det försvarsmateriel som är i händerna på de mördande ISISgängen är ingenting mot kraften hos de heroiska motståndskämparna i Kobani. Det kurdiska folkets beslutsamma och heroiska motstånd kommer att förvandla Kobani till en kyrkogård för ISIS. Den fascistiska staten i Turkiet kan trots allt inte förhindra detta.

TKP / ML internationella byrån 2014/10/10

(Visited 179 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.