Snutar, idioter och fascister i skön förening

För att skapa acceptans för att attackera och mörda de utfattiga arbetare som tvingas tigga på våra gator försöker allsköns pack att demonisera dem. Avskummens favorit är Sverigefascisternas “Kamp mot det organiserade tiggeriet”. DN hakade på nu i morse med ett “scoop” skapat av polisen och en idiot från en okänd välgörenhetsorganisation. Enligt DN är det nu bevisat att tiggeriet är organiserat. Men Anna Sliver från föreningen HEM som är den enda förening som på allvar är ute och stödjer de hemlösa tiggande arbetarna dagligen har en annan uppfattning:

“Uppgifterna stämmer inte

Men bilderna går i sär. Enligt Anna Silver, som driver föreningen HEM och har daglig kontakt med tiggare i Stockholmsområdet, finns ingen organiserad uthyrning av trottoarplatser.
– Det stämmer överhuvudtaget inte. Det har säkert förekommit några gånger att någon försöker tjäna pengar på en plats. Men det är inte organiserat på det vis som DN och Bienvenido Flores påstår, säger hon.
Det stämmer att släktingar och grannar lägger ut pengar för resan till Sverige, säger hon.
– Ofta har de inte råd att ta sig hit. Någon lånar ut pengar till dem och när de inte har råd att betala tillbaka kan det uppstå konflikter. Det är ganska naturligt. Men det handlar inte om en organiserad skuldindrivning. Då hade vi känt till det.
Enligt polisen har det “pratats om” att platser hyrs ut. Men inga anmälningar under de senaste två åren har kunnat leda till fällande dom.
– De här gränsfallen är väldigt svåra att bedöma. Jag kan inte svara på om det handlar om människohandel eller bara en dålig affär. I de fall som vi har haft uppe har vi inte lyckats få fram tillräckliga bevis, säger Per-Uno Johansson, chef för utredningsenheten på Gränspolisen.
Han bekräftar att de som anmälts ofta står i nära relation till tiggarna.
– Vi utredde några fall i somras som ledde till förhör. De inblandade hade olika relationer eller släktskap. Men det gick inte styrka att det handlade om människohandel. Även om det funnits uppgifter om hot och misshandel är det ord mot ord. Det finns inga vittnen och inga bevis.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.