Jonas Gardell har rätt om Sverige-myten

FOLKHEMSMYTEN. Folket i Sverige har indoktrinerats i sossarnas bild av ett gemytligt förflutet. Jonas Gardell slår ett par rallarsvingar mot en myt om ett samhälle där stora delar av befolkningen under 1900-talet helt i onödan har levt ett mycket hårt liv i “sosse-paradiset”.

“Vilket Sverige är det ni inte känner igen?

På Helikopterplattan i Gamla stan samlades på 1980- och 1990-talet Stockholms skinheads. Viadukten mot tunnelbanan sprutades full med rasistiska slagord, nazistsymboler och bokstavskombinationen BSS. Bevara Sverige svenskt. Den fascistiska rörelse ur vilken partiet Sverigedemokraterna växte fram, nu landets tredje största parti. Och ett par veckor efter att detta parti med rötter i det rasistiska Bevara Sverige Svenskt fått nästan 13 procent av folkets röster väljs deras partisekreterare Björn Söder till posten som andra vice talman i riksdagen. … Att ta debatten hjälper inte, att inte ta debatten hjälper inte, svulsten verkar dessutom fullkomligt immun mot politiska skandaler som skulle få vilket annat parti som helst att rasa ihop

Det jag emellertid har svårast att förstå är alla människor som säger att denna utveckling mot det intoleranta och fördomsfulla är något ”osvenskt”. Alla dessa utrop om att ”Jag känner inte igen mitt land!”

Herregud, det rasbiologiska institutet var en svensk uppfinning som mer eller mindre kopierades av de tyska nazisterna!
Det J med vilket judarnas pass stämplades i Nazityskland tillkom på svensk begäran för att man skulle ha lättare att identifiera de judar som försökte ta sig in i landet! I Sverige tvångssteriliserades tusentals och åter tusentals människor mot sin vilja för att vi i den sociala ingenjörskonstens namn skulle framavla en så stark och livsduglig ”svensk” ras som möjligt! Så sent som för några månader sedan nekades en romsk kvinna ens att äta frukost på Sheraton hotel och det avslöjades att den svenska polisen ända tills alldeles nyligen fört register över romer. Homosexualitet var förbjudet i Sverige fram till 1944 och det är bara några år sedan som de sista apartheidlagarna avskaffades i Sverige och samkönade äktenskaps tilläts.”

(Visited 246 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Jonas Gardell har rätt om Sverige-myten

  1. dead man rising

    rätt´!

    krossa illusionerna! viktigt att vi inte blickar tillbaka nostalgiskt bara för att levnadsstandarden var högre.

    Ett nytt samhälle måste byggas.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.