Vi borde återuppta kampen för 8-timmarsdagen

LITA INTE PÅ SOSSARNA OCH DERAS KOLLEKTIVAVTAL. Enligt arbetstidslagen så får arbetstiden “uppgå till högst 40 timmar i veckan”. Men detta kan kringgås genom kollektivavtal. Visst är det fantastiskt, genom sossarnas fackliga arrangemang så kan arbetsköparna i praktiken ofta lagligt lägga precis vilka schema de vill. Inom vården och restaurangbranschen så arbetar många 12-timmarsarbetsdag i ett tempo som skulle ha chockat 10-talets arbetare. Kampen för 8-timmars arbetsdag verkar vara en icke-fråga i dagens Sverige. Vi måste kämpa för att denna rätt skall finnas i verkligheten och inte bara på pappret och vi kanske borde börja lita lite mer på oss själva och inte på byråkraterna?

(Visited 18 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

Leave a Reply

Your email address will not be published.