Är det verkligen fred vi vill ha, till varje tänkbart pris?

Observera att det inte är vi som har ritat fågeln.


REFORMISMENS SOCKERBITAR. Reformister till vänster om socialdemokraterna har under de senaste 30-40 åren ställt paroller om “kamp för fred” eller liknande, gärna tillsammans med duvor. Visst är det härliga sockerbiter som man kan kasta ut till allmänheten? Det låter trevligt och det tar bort lite av den skrämmande känsla som en del kan få när de hör ordet “kommunism”. Ja, kommunister är verkligen de enda sanna fredsvännerna eftersom endast kommunisterna har ett politiskt program som framgångsrikt tillämpat tar bort krigens orsaker. Men kan vi uppnå detta om vi uppmanar till “kamp för freden” eller ställer upp liknande paroller om fred? Det låter säkert lite burdust men skall vi inte slänga duvan i soptunnan och uppmana folk till kamp istället? Det är ju bara genom en socialistisk revolution som vi kan få bort krigens orsaker, dvs. kampen mellan de finanskapitalistgrupper som driver sina regeringar att starta dem.

P.S. Om du frågar reformisterna om “fredspolitiken” så kommer de att svära på sin mammas grav att det “absolut inte finns någon motsättning” mellan att uppmana till “kamp för fred” eller “kamp för en socialistisk revolution”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Dela denna text.

PinIt

One thought on “Är det verkligen fred vi vill ha, till varje tänkbart pris?

  1. dead man rising

    Är det inte än mer absurt att delar av dessa självutnämnda fredsivrare är självaste bombvänstern som med iver kastade sig in i imperialismens angrepp på Libyen för att ta ett aktuellt exempel

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.